651
O Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στο Kontra και στην Αναστασία Γιάμαλη | YouTube/ Kontra Channel

Ανδρουλάκης σε Τσίπρα: «Ο χάρτης δεν έγινε μπλε πριν από 15 ημέρες, έγινε το 2019»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 09:03
O Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στο Kontra και στην Αναστασία Γιάμαλη
|YouTube/ Kontra Channel

Ανδρουλάκης σε Τσίπρα: «Ο χάρτης δεν έγινε μπλε πριν από 15 ημέρες, έγινε το 2019»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 09:03

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρωτίστως, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, δευτερευόντως, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Kontra το βράδυ της Τετάρτης. Προσπαθώντας να εμφανιστεί εκείνος ως η πιο αξιόπιστη και μαχητική αντιπολίτευση στη ΝΔ, ο κ. Ανδρουλάκης έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα φορολογικό πρόγραμμα και μια στρατηγική, όπου η ανάπτυξη, το Ταμείο Ανάκαμψης και οι φορολογικές του προτεραιότητες υπηρετούν 1.000 οικογένειες, οι οποίες ελέγχουν τον πλούτο στη χώρα».

Βασική αιχμή του κ. Ανδρουλάκη ήταν η κατάσταση στο ΕΣΥ, στη σκιά και των δραματικών ελλείψεων που παρατηρούνται στο ΕΚΑΒ.

«Η Νέα Δημοκρατία επί της ουσίας δίνει 2% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για υπηρεσίες και υλικοτεχνική υποδομή και επιπλέον 2% για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων. Χώρες με ανάλογα προβλήματα, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, διοχετεύουν 8%-11% των πόρων στην υγεία. Εμείς προτείνουμε να δώσουμε 8%-10% διότι το ΕΣΥ είναι σε δεινή κατάσταση. Επισκέφθηκα σήμερα (χθες) τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και μου μετέφεραν ότι χρειάζονται 700-1.000 διασώστες. Εξήντα επτά σημεία του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα υποχρεώνονται να εξυπηρετήσουν με μόλις ένα ασθενοφόρο τα περιστατικά όλης της ημέρας. Βγάζουν δηλαδή τρεις οκτάωρες βάρδιες με ένα ασθενοφόρο» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα νησιά που υποδέχονται χιλιάδες τουρίστες.

Απαντώντας στα όσα είχε πει ο πρόεδρος της ΝΔ σε προηγούμενη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μας δίνει το “Νόμπελ ασυναρτησίας” στα οικονομικά. Εγώ δεν μπορώ να τον προσβάλω με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορώ να τον αποκαλέσω ούτε άσχετο ούτε ασυνάρτητο. Είναι και σχετικός και ξέρει τι κάνει. Υπηρετεί 1.000 οικογένειες. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα φορολογικό πρόγραμμα και μια στρατηγική, όπου η ανάπτυξη, το Ταμείο Ανάκαμψης και οι φορολογικές του προτεραιότητες υπηρετούν 1.000 οικογένειες, οι οποίες ελέγχουν τον πλούτο στη χώρα και θεωρούν ότι η βέλτιστη λύση για να διοικηθεί, είναι ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς έχουμε μια άλλη άποψη για τα πράγματα».

Ως προς το ενδεχόμενο μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Αρα, δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. Ο λαός ψήφισε και έδωσε ένα μεγάλο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που δεν περίμενε κανείς μετά τα φαινόμενα διαφθοράς –Πάτσης, Νικολάου–, τις υποκλοπές που έχουν εκθέσει διεθνώς τη χώρα, ένα παρακράτος υπό το Μέγαρο Μαξίμου, κοινωνικές ανισότητες, αδυναμία στήριξης του κοινωνικού κράτους, έλλειψη μιας ανθεκτικής ανάπτυξης, 50 δισεκατομμύρια ευρώ νέο χρέος, 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις. Ολα αυτά περίμενα στο “ταμείο” των εκλογών να τα πληρώσει ο κ. Μητσοτάκης. Οχι μόνο δεν τα πλήρωσε, αλλά αύξησε το ποσοστό του».

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι φταίνε το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ που δεν πήγε καλά και έγινε μπλε ο χάρτης. Ο χάρτης δεν έγινε μπλε πριν από 15 ημέρες, έγινε το 2019. Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όπου αν εξαιρέσεις την Κρήτη με ένα αξιόλογο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τον κ. Αρναουτάκη, η Νέα Δημοκρατία πήρε δώδεκα περιφέρειες μετά από 4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στις ευρωεκλογές τα ίδια. Στις εθνικές το ίδιο. Το ότι τέσσερα χρόνια δεν ανατράπηκε αυτό το φαινόμενο αλλά κλιμακώθηκε, πάει να πει ότι κάποιος έχει την ευθύνη. Κι εκτιμώ ότι η αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Γι’ αυτό λέω ότι χρειάζεται προοδευτική αξιόπιστη αντιπολίτευση για να υπάρχει εναλλακτική και να επιλέγει ο ελληνικός λαός όχι βάσει του φόβου, που πουλάει η Νέα Δημοκρατία “για τα χειρότερα που έρχονται” αλλά βάσει της ελπίδας για τα καλύτερα που μπορούμε να πετύχουμε» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουμε. Είναι μια προσπάθεια για να υπάρχει μια ισχυρή προοδευτική φωνή στη Βουλή ώστε να σταματήσει αυτό που φαίνεται να δημιουργείται: μια παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας που πιστεύω ότι δεν θα βοηθήσει τη χώρα να πάει μπροστά» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...