167
Ο Μπόρις Τζόνσον, αριστερά, και ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες | Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Ανατολική Μεσόγειος και Κυπριακό στη συνάντηση Τζόνσον – Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 19:25
Ο Μπόρις Τζόνσον, αριστερά, και ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες
|Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Ανατολική Μεσόγειος και Κυπριακό στη συνάντηση Τζόνσον – Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 19:25

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «καλωσόρισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε τη σημασία επίτευξης λύσης του Κυπριακού μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τη συνάντηση με τον τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη μάχη κατά του κορονοϊού και τα εμβολιαστικά προγράμματα που ακολουθούν οι δύο χώρες.

Συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να συνεργαστούν για να νικηθεί η πανδημία αλλά και να για βρεθεί τρόπος να αποκατασταθούν τα ταξίδια μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας. Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει εντάξει την Τουρκία στην κόκκινη λίστα των τουριστικών προορισμών, γεγονός που ουσιαστικά απαγορεύει στους Βρετανούς να την επισκέπτονται.

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις τους σε μια σειρά από τομείς όπως το εμπόριο και η άμυνα, ενώ συζήτησαν και θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως οι εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News