193
Δυνάμεις των ΜΑΤ διασκορπίζουν τους συγκεντρωμένους στο λιμάνι της Μυτιλήνης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Αναστάτωση με εκατοντάδες μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 18:46
Δυνάμεις των ΜΑΤ διασκορπίζουν τους συγκεντρωμένους στο λιμάνι της Μυτιλήνης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Αναστάτωση με εκατοντάδες μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 18:46

Μια φήμη, η ίδια που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες περί ανοίγματος των συνόρων και πλοίου που έρχεται για να παραλάβει αιτούντες άσυλο και να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της Ελλάδας, αναστάτωσε για μια ακόμα φορά το κέντρο της Μυτιλήνης.

Το μεσημέρι της Τρίτης, περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, φορτωμένοι με τα υπάρχοντά τους, κατέβηκαν με τα πόδια, διανύοντας απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων, από το ΚΥΤ της Μόριας στο κέντρο της πόλης.

Η προκυμαία της πόλης και οι γύρω δρόμοι γέμισαν, οπότε και κλήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για να τους απωθήσουν πίσω στον καταυλισμό.

Ακολούθησε επιχείρηση εκκένωσης της πόλης, με δυνάμεις των ΜΑΤ να διασκορπίζουν τους συγκεντρωμένους, κάποιοι εκ των οποίων ωστόσο ανασυντάχθηκαν και ξανακατέβηκαν στο κέντρο, θεωρώντας δεδομένο ότι σε λίγες ώρες θα αναχωρήσουν από το νησί.

Αστυνομικός εξηγεί σε πρόσφυγες πώς έχει η κατάσταση

Ας σημειωθεί ότι τόσο τη Δευτέρα όσο και την Κυριακή, ανακόπηκε από την Αστυνομία εκτός της πόλης η προσπάθεια μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο να κατέβουν στην πόλη.

Την ίδια ώρα, ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν καθόδου στην πόλη «ροπαλοφόρων» αιτούντων άσυλο προκαλούν αντιδράσεις με συγκεντρώσεις νεαρών Μυτιληνιών προκειμένου –όπως λένε– «να αμυνθούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...