289
|

Αθώος ο ηθοποιός που κατηγορήθηκε για τον βιασμό ταξιτζή

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 11:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/03/2020 14:08

Αθώος ο ηθοποιός που κατηγορήθηκε για τον βιασμό ταξιτζή

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 11:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/03/2020 14:08

Αθώος με οριακή πλειοψηφία κρίθηκε την Τρίτη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ηθοποιός που κατηγορήθηκε για βιασμό οδηγού ταξί, τον Νοέμβριο του 2018.

Το δικαστήριο με πλειοψηφία 4 προς 3 έκρινε αθώο τον ηθοποιό, που παραμένει επί 15 μήνες στη φυλακή μετά από καταγγελίες 25χρονου οδηγού ταξί ότι τον βίασε χρησιμοποιώντας ναρκωτικές ουσίες.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικαστές που μειοψήφησαν στην αθωωτική απόφαση είναι οι τακτικοί δικαστές που μετέχουν στη σύνθεση, οι οποίοι είχαν την άποψη πως ο ηθοποιός έπρεπε να καταδικαστεί.

Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών τον ηθοποιό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Νωρίτερα, την αθώωση του 30χρονου είχε ζητήσει η Εισαγγελέας Εδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός έπειτα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία είχε ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει αθώο λόγω αμφιβολιών τον ηθοποιό και να τον καταδικάσει μόνο για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την κρίση της εισαγγελικής λειτουργού, στην υπόθεση «έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος».

Ωστόσο, όπως τόνισε, στη δικογραφία υπάρχει «ένα αποδεικτικό στοιχείο για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος και αυτό είναι η έκθεση DNA της Iατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, η οποία δεν αφήνει περιθώρια, από την οποία προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα γενετικό ίχνος του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί».

Η εισαγγελέας τόνισε ότι ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος, που κατέθεσε στη δίκη, «εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA».

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες του 25χρονου οδηγού ταξί, το οποίο είχε μισθώσει το επίμαχο βράδυ ο κατηγορούμενος μέσω πλατφόρμας, ότι με τη βοήθεια ναρκωτικών ουσιών ο ηθοποιός τον είχε βιάσει στην περιοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...