338
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής | Intime

Κι αν δεν έπαιρνε τηλέφωνο ο Πιτσιλής;

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2017, 12:44
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής
|Intime

Κι αν δεν έπαιρνε τηλέφωνο ο Πιτσιλής;

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2017, 12:44

«Ολοι χρειάζονται τον Πιτσιλή τους». Τον τίτλο αυτό θα μπορούσε να έχει το απίστευτο περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην Πάτμο, όπου ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έπεσαν θύμα άγριου ξυλοδαρμού από καταστηματάρχη του νησιού όταν… τόλμησαν να του κάνουν έλεγχο.

Οσο απίστευτο όμως φαντάζει το περιστατικό άλλο τόσο κωμικοτραγικά ήταν όσα ακολούθησαν προκειμένου να συλληφθεί τελικά ο δράστης της βιαιοπραγίας. Πέρα από το ξύλο που έφαγε ένας εκ των ελεγκτών, για κακή του τύχη το επεισόδιο σημειώθηκε στο λιμάνι του νησιού, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα μπαλάκι ευθυνών και δηλώσεων αναρμοδιότητας μεταξύ Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας σχετικά με τη σύλληψη του νταή καταστηματάρχη.

patmos
Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ Αστυνομίας και Λιμενικού καθώς το επεισόδιο σημειώθηκε στο λιμάνι του νησιού (φωτογραφία δήμος Πάτμου)

Αποκορύφωμα όλων, το γεγονός ότι ο ίδιος ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Γιώργος Πιτσιλής, υποχρεώθηκε να τηλεφωνήσει στους συναρμόδιους υπουργούς κ.κ. Κουρουμπλή και Τόσκα προκειμένου τελικά να συλληφθεί ο δράστης της επίθεσης. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, όταν οι ελεγκτές είδαν ότι παρά τις γροθιές και τα χαστούκια ο δράστης συνέχιζε να κυκλοφορεί ελεύθερος κι ωραίος, επικοινώνησαν με τον προϊστάμενό τους και του μετέφεραν το περιστατικό. Εκπληκτος εκείνος -κι ενώ η τοπική Αστυνομία δήλωνε αρχικά άγνοια του περιστατικού και στη συνέχεια αναρμόδια- σήκωσε το ακουστικό και επικοινώνησε με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες ο κ. Κουρουμπλής επικοινώνησε με στελέχη της τοπικής λιμενικής αρχής προκειμένου να πράξουν τα δέοντα. Ο νταής καταστηματάρχης εντοπίστηκε να πίνει αμέριμνός τον καφέ του και τελικά, ώρες μετά το επεισόδιο, συνελήφθη. Αφού ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε εκ νέου ελεύθερος.

Πέρα από το ίδιο το -δυστυχώς όχι πρωτοφανές- περιστατικό, αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι χρειάστηκε μία σειρά από τηλεφωνήματα σε υπουργικά γραφεία προκειμένου να γίνει το αυτονόητο, να συλληφθεί δηλ. ο θρασύς δράστης βίαιης επίθεσης σε βάρος δημόσιου λειτουργού. Κι αν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έτυχαν της στήριξης του προϊστάμενού τους, ο απλός πολίτης πώς θα μπορούσε να βρει σε μία ανάλογη περίπτωση «τον Πιτσιλή του»;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...