344
Ο Σάσα Μπάρον Κοέν (αριστερά) ως ειδικός κατά της τρομοκρατίας και ο βουλευτής Σπένσερ | YouTube

Παραιτήθηκε ο αμερικανός βουλευτής που γελοιοποιήθηκε από τον Σάσα Μπάρον Κοέν

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 17:18
Ο Σάσα Μπάρον Κοέν (αριστερά) ως ειδικός κατά της τρομοκρατίας και ο βουλευτής Σπένσερ
|YouTube

Παραιτήθηκε ο αμερικανός βουλευτής που γελοιοποιήθηκε από τον Σάσα Μπάρον Κοέν

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 17:18

Μερικές φορές απορεί κανένας ποιοι άνθρωποι εκλέγονται, μερικές φορές πάλι όχι. Χρειάζεται όμως μόνο ένας αρκετά ευρηματικός κωμικός για να αποκαλύψει την ελαφρότητά τους.

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν, ο βρετανός κωμικός με τις επιτυχημένες περσόνες, στο νέο του σόου «Who is America?» έχει βάλει στο στόχαστρο την παράνοια της Αμερικής με την τρομοκρατία, τους τζιχαντιστές και τα όπλα.

Με το πρόσχημα μιας συνέντευξης, οδήγησε τον βουλευτή Τζέισον Σπένσερ, μέλος της πολιτειακής Βουλής στη Τζόρτζια, στην παραίτηση. Κατάφερε να τον πείσει να εκστομίσει ρατσιστικές ύβρεις και να κατεβάσει τα εσώρουχά του σε ένα μίνι μάθημα αντιμετώπισης τρομοκρατών μπροστά στην κάμερα!

Ο Μπάρον Κοέν εμφανίστηκε στον Σπένσερ ως Εράν Μοράντ, ισραηλινός «ειδικός» στην τρομοκρατία, και τον έβαλε να συμμετάσχει σε ένα «μάθημα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Στην πορεία αποδείχτηκε ότι το μάθημα είναι ιδιόμορφο:

Ο «ειδικός» πείθει τον Σπένσερ να χρησιμοποιήσει τη λέξη «nigger», που είναι βαριά ρατσιστική ύβρις στις ΗΠΑ, για να απωθήσει τον «τρομοκράτη». Τον έβαλε ακόμη να παραστήσει τον κινέζο τουρίστα που παίρνει με ένα κοντάρι για σέλφι φωτογραφία κάτω από τη μπούρκα ενός ατόμου για να φανεί ότι δεν κρύβεται κάποιος τρομοκράτης.

Ακόμη πείθει τον Σπένσερ να κατεβάσει το εσώρουχό του και να πλησιάσει τον τρομοκράτη δείχνοντας τα οπίσθια και φωνάζοντας «USA!». Το δικαιολογεί λέγοντας ότι οι τρομοκράτες φοβούνται να μην τους ακουμπήσουν τα οπίσθια των αντιπάλων τους για να μην γίνουν ομοφυλόφιλοι.

«Αν θες να κερδίσεις, κατέβασέ τα και λίγο» είπε ο Μπάρον Κοέν στον Σπένσερ. Και αυτός τον πίστεψε και το έκανε.

Αρχικά, μετά την μετάδοση της εκπομπής την Κυριακή, ο Σπένσερ είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Ο Σάσα Μπάρον Κοέν «εκμεταλλεύτηκε τον παραλυτικό φόβο μου ότι θα επιτεθούν στην οικογένειά μου», είπε σε δήλωση και ζήτησε συγγνώμη για τις ρατσιστικές ύβρεις.

Ακολούθησαν δηλώσεις και πιέσεις ακόμη και από τον πρόεδρο της πολιτειακής Βουλής. «Η Τζόρτζια είναι κάτι καλύτερο από αυτό», είπε ο Ντέιβιντ Ράλστον.

Τελικά ο βουλευτής υπέβαλε την παραίτησή του από 31 Ιουλίου.

Τα θύματα του Μπάρον Κοέν δεν περιορίζονται σε έναν ακραίο πολιτειακό βουλευτή. Εχει πάρει συνεντεύξεις από την Σάρα Πέιλιν αλλά και τον πρώην αντιπρόεδρο Ντικ Τσένεϊ, ο οποίος υπέγραψε ένα «σετ εικονικού πνιγμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...