275
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ στα 76 του αποκάλυψε ότι είχε πάρει ναρκωτικά όταν ήταν πολύ πιο νέος | EPA/RICHARD WAINWRIGHT

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: «Είδα τον Θεό και ήταν θεόρατος»

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 11:05
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ στα 76 του αποκάλυψε ότι είχε πάρει ναρκωτικά όταν ήταν πολύ πιο νέος
|EPA/RICHARD WAINWRIGHT

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: «Είδα τον Θεό και ήταν θεόρατος»

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 11:05

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είχε πάντα τη φήμη του πιο συνετού από τα υπόλοιπα μέλη των θρυλικών Beatles. Οταν τα άλλα «Σκαθάρια» ενέδιδαν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, εκείνος ήταν πολύ επικριτικός απέναντι σε ο,τιδήποτε είχε τη δύναμη να παίξει μυστήρια παιχνίδια με το μυαλό σου και να σου αλλοιώσει τη συνείδηση, ή την αίσθηση της πραγματικότητας. Τουλάχιστον αυτή ήταν η φήμη που ακολουθούσε τη συμπεριφορά του Πολ.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian όμως, ο Πολ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι δεν ήταν και τόσο φρόνιμος όσο πίστευαν τα μίντια. Για την ακρίβεια, την εποχή που μεσουρανούσε το διάσημο συγκρότημα, είχε ενδώσει κι εκείνος στα ναρκωτικά, και συγκεριμένα στην ουσία διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT) μαζί με την υπόλοιπη γνωστή παρέα.

«Καρφωθήκαμε κατευθείαν στον καναπέ. Και είδα τον Θεό, σαν μία συγκλονιστική εικόνα μεγαλείου κι ένιωσα ταπεινότητα» είπε σε συνέντευξή του στους Sunday Times, αποκαλύπτοντας ότι είχε πάρει τη συγκεκριμένη ουσία μαζί με αρκετό κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του ιδιοκτήτη γκαλερί Ρόμπερτ Φρέιζερ.

«Μπορεί εκείνη η στιγμή να μην άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή μου, ήταν όμως ένα πρώτο στοιχείο. Ηταν τεράστιο. Ενας θεόρατος τοίχος που δεν μπορούσα να δω την κορυφή του, κι εγώ βρισκόμουν κάτω. Και όλοι οι άλλοι επέμεναν ότι ήταν απλά τα ναρκωτικά, η ψευδαίσθηση, όμως τόσο ο Ρόμπερτ όσο κι εγώ λέγαμε “το είδατε αυτό;”. Νιώσαμε ότι είχαμε δει κάτι ανώτερο».

Σχετικά με το πώς βλέπει τον κόσμο σήμερα, ο διάσημος μουσικός είπε: «Δυστυχώς η βία και η υπεροψία έχουν επιστρέψει. Οπως ακριβώς συμβαίνει με τη μόδα που κάνει κύκλους και κάποιες τάσεις επιστρέφουν. Πηγαίναμε προς κάτι που έβγαζε περισσότερο νόημα, αλλά κάπου στη διαδρομή αυτό χάθηκε».

Πάντως, τόνισε ότι δεν χάνει την αισιοδοξία του, στα 76 του χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...