616
Η 29χρονη βουλευτίνα των Δημοκρατικών βγάζει νοκ άουτ με τον Ντόναλντ Τραμπ | Devil's Due Comics

Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, η wonder woman της αμερικανικής πολιτικής

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 13:55
Η 29χρονη βουλευτίνα των Δημοκρατικών βγάζει νοκ άουτ με τον Ντόναλντ Τραμπ
|Devil's Due Comics

Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, η wonder woman της αμερικανικής πολιτικής

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 13:55

«Πολεμά τους διεφθαρμένους, πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη και νοιάζεται για το καλό των ανθρώπων. Ναι, η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ έχει όντως τις ιδιότητες μιας υπερηρωίδας», υποστηρίζει ο Τζος Μπλέιλοκ, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του εκδοτικού οίκου Devil’s Due που εδρεύει στο Σικάγο.

Ο 42χρονος κομίστας έκανε την τύχη του το 2001, επαναλανσάροντας τον στρατιώτη G.I. Goe, ήρωα της Hasbro, ενώ το 2009 σχεδίασε και αφιέρωσε στον τότε πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα την σειρά «Barack the Barbarian». Σήμερα, ωστόσο, όλοι αναμένουν με αγωνία να δουν εν δράσει τη νέα ηρωίδα του, την 29χρονη βουλευτίνα των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, πρωταγωνίστρια της νέας σειράς «Alexandria Ocasio- Cortez and the Freshman Force», το πρώτο τεύχος της οποίας κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στα αμερικανικά βιβλιοπωλεία.

Αριστερά, εξώφυλλο από την σειρά κόμικς «Barack the Barbarian» με πρωταγωνιστή τον τότε αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και, δεξιά, ένα από τα εξώφυλλα με την Κορτέζ

Πέρα, όμως, από τη σοσιαλίστρια από το Μπρονξ και νεότερο μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, πολύ σύντομα ιδιότητες υπερήρωα πρόκειται να αποκτήσει και ένας άλλος επιφανής Δημοκρατικός, ο 77χρονος γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιος εκ νέου για το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του.

Και ο Μπέρνι Σάντερς ως υπερήρωας

Γιατί, όμως, οι κομίστες του Devil’s Due επιλέγουν για ήρωές τους μόνο πολιτικούς των Δημοκρατικών; Γιατί ούτε ο Σπάιντερμαν αλλά ούτε «παλιοί Ρεπουμπλικανοί, όπως ο Σούπερμαν και ο Κάπτεν Αμέρικα» θα μπορούσαν να δώσουν την ψήφο τους στον Ντόναλντ Τραμπ, εξήγησε ο Μπλέιλοκ στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Σημειώνοντας συγχρόνως: «είμαι πεπεισμένος ότι οι υπερήρωες των καιρών μας βρίσκονται στις τάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος, άνθρωποι που στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και αγωνίζονται για το κοινό καλό δίχως να σκέφτονται τα προσωπικά τους συμφέροντα, όπως ορίζει και η παράδοση των υπερηρώων».

Οσον αφορά τη νέα του υπερηρωίδα σημείωσε πως η πιο χαρακτηριστική από τις υπερδυνάμεις της είναι «η ταχύτητα της σκέψης της η οποία αναδεικνύεται μέσω των αιχμηρότατων τιτιβισμάτων της. Και, πράγματι, αρκετοί από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρότζεκτ επέλεξαν να τονίσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το κινητό της, σαν να είναι σπαθί, και το Twitter για να διαδώσει το μήνυμά της, φέρνοντας τους αντιπάλους της ενώπιον των ευθυνών τους», πρόσθεσε ο δημιουργός της.

Η Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ χρησιμοποιεί το κινητό της σαν να είναι σπαθί στο νέο κόμικ που μόλις κυκλοφόρησε

Μάλιστα αποκάλυψε πως σκέφτηκε να αφιερώσει στην Οκάζιο-Κορτέζ μια σειρά κόμικ αφότου διάβασε ένα tweet της. Τον περασμένο Ιανουάριο, θέλοντας να ξεκαθαρίσει στους εσωκομματικούς επικριτές της (οι οποίοι θεωρούν άκρως ριζοσπαστικό τον τρόπο που ασκεί πολιτική) πως δύσκολα θα απαλλαχτούν από την αφεντιά της, επέλεξε να παραθέσει μια διάσημη φράση από την αμερικανική κόμικ σειρά υπερηρώων «Watchmen»: «Δεν είμαι εγώ κλειδωμένη εδώ με εσάς, είστε εσείς κλειδωμένοι εδώ με εμένα».

«Εκείνο το tweet έγινε αμέσως viral και αναπαρήχθη χιλιάδες φορές. Αντιλήφθηκα πως διαθέτει έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης και μπορεί να προσεγγίσει εύκολα τους νέους γιατί ξέρει πώς να επικαλείται κόμικς, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια», εξήγησε ο Μπλέιλοκ.

Σύμφωνα με τον Τζος Μπλέιλοκ, η πιο χαρακτηριστική από τις υπερδυνάμεις της Κορτέζ είναι «η ταχύτητα της σκέψης της η οποία αναδεικνύεται μέσω των αιχμηρότατων τιτιβισμάτων της»

Καταλήγοντας ο αμερικανός εκδότης θέλησε να υπογραμμίσει ότι επέλεξαν, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, να μετατρέψουν σε υπερήρωες τον Μπέρνι Σάντερς και την Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, τα νέα αστέρια, δηλαδή, των Δημοκρατικών μετά την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα από την πολιτική, όχι επειδή συμφωνούν με όλα όσα κάνουν, αλλά γιατί εκτιμούν «τον φρέσκο άνεμο αλλαγής που πολιτικοί σαν κι αυτούς φέρνουν μαζί τους στην Ουάσινγκτον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...