244
Πεδίο μάχης για άλλη μια φορά το κέντρο των Τιράνων | REUTERS/Florion Goga

Αλβανία: Υπό πολιορκία ξανά η κυβέρνηση Ράμα από οργισμένους διαδηλωτές

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2019, 12:12
Πεδίο μάχης για άλλη μια φορά το κέντρο των Τιράνων
|REUTERS/Florion Goga

Αλβανία: Υπό πολιορκία ξανά η κυβέρνηση Ράμα από οργισμένους διαδηλωτές

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2019, 12:12

Πολίτες και αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα Τίρανα σε βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που οργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η αντιπολίτευση με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Οι οδομαχίες και το κυνηγητό διαδηλωτών και αστυνομίας συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πυρπολήθηκαν πολλά αυτοκίνητα.

Τουλάχιστον 15 διαδηλωτές αντιμετώπισαν προβλήματα αφού εισέπνευσαν δακρυγόνα που πέταξε η αστυνομία εναντίον τους, γνωστοποίησε το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο απηύθυνε κάλεσμα για την κινητοποίηση μαζί με το κόμμα MSI.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για πέντε τραυματίες αστυνομικούς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Ολοι τους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η διαδήλωση ξεκίνησε αργά το απόγευμα με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σε τεταμένο κλίμα. Οι διαδηλωτές κατάφεραν σε πολλές περιπτώσεις να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, πέταξαν πέτρες και καπνογόνα εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Κατόρθωσαν να πλησιάσουν στην έδρα της κυβέρνησης και έριξαν μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου, προτού κατευθυνθούν προς το Κοινοβούλιο.

«Ράμα, παραιτήσου!», «Διεφθαρμένη κυβέρνηση!» φώναζαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές.

Ο Εντι Ράμα καταδίκασε τις βίαιες ταραχές -που επανέρχονται εδώ και σχεδόν δύο μήνες- και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει «τον δρόμο της αυτοκαταστροφής».

Σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των διαδηλωτών, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά ζήτησε τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης με την αποχώρηση του Ράμα. «Σας καλώ στην αντίσταση και την εξέγερση για την ανατροπή Ράμα!» φώναξε στο πλήθος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...