434
Η τρομερή μύγα του πλατό στο Σολτ Λέικ Σίτι κοιμάται στο κεφάλι του Μάικ Πενς και συμβολίζει την αδράνειά του στα σκάνδαλα της τετραετίας Τραμπ | YouTube

Τι μας «είπε» η μύγα του debate για την αταραξία του Μάικ Πενς

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 19:08
Η τρομερή μύγα του πλατό στο Σολτ Λέικ Σίτι κοιμάται στο κεφάλι του Μάικ Πενς και συμβολίζει την αδράνειά του στα σκάνδαλα της τετραετίας Τραμπ
|YouTube

Τι μας «είπε» η μύγα του debate για την αταραξία του Μάικ Πενς

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 19:08

Το πιο εντυπωσιακό πράγμα στο debate του Σολτ Λέικ Σίτι, που διεξήχθη μεταξύ των αμερικανών υποψηφίων αντιπροέδρων Μάικ Πενς και Κάμαλα Χάρις, δεν ήταν κάτι από όσα ειπώθηκαν. Ηταν όσα είδαμε.

Ο  Ντέιβιντ Φρουμ του σφόδρα αντιτραμπικού The Atlantic γράφει ότι ο Πενς φαινόταν προσβεβλημένος από την επίγνωση ότι ο Λευκός Οίκος συνέβαλε στη μετάδοση του κορονοϊού με την ανεύθυνη και υγειονομικά επικίνδυνη συμπεριφορά του. Εξαιτίας της, εξάλλου, αρρώστησαν ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία, εξαιτίας της ετέθη σε καραντίνα και το στρατιωτικό επιτελείο.

Ο Φρουμ θυμίζει ότι η διαφάνεια και η αλήθεια έχουν πάρει διαζύγιο από τον Λευκό Οίκο του Τραμπ. Ο πρόεδρος, λέει, απέφυγε ένα τεστ για την COVID-19 πριν από το debate του Κλίβελαντ, στις 29 Σεπτεμβρίου. Μάλλον ήξερε ότι είχε κολλήσει τον κορονοϊό και ήταν μολυσματικός, αλλά αδιαφόρησε. Ωστόσο και ο Πενς όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αψηφήσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα κατά την επίσκεψή του σε μία κλινική τον Απρίλιο, καταπατώντας τον σχετικό κανονισμό του νοσοκομείου.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι, γράφει ο Φρουμ, είδαμε έναν αντιπρόεδρο που έχει ενστερνιστεί την αντιδραστική κουλτούρα του Λευκού Οίκου όσον αφορά τις γυναίκες. Ο Πενς περιφρόνησε τη συνομιλήτριά του Χάρις, αλλά και την παρουσιάστρια του debate, έδειξε ότι καμιά τους δεν είχε το δικαίωμα να τον ελέγξει και για οτιδήποτε.

Πρόκειται για στη στάση Τραμπ, που είναι και ο πυρήνας του πολιτικού σχεδιασμού του, και δι’ αυτής επιβεβαιώνεται η επικράτηση τού δήθεν ιστορικώς κυριάρχου επί του ιστορικώς κυριαρχουμένου. Πούρα αντιδραστικότητα. Ωστόσο ο Πενς ήταν συγκρατημένος, δεν έφθασε στις ακρότητες του Τραμπ στο δικό του debate με τον Μπάιντεν.

Αυτή η αίσθηση παγωμένης, ατάραχης κυριαρχίας έγινε αντιληπτή από τον καθένα όταν πάνω στις κατάλευκες τρίχες της κεφαλής του Πενς προσγειώθηκε η καλοθρεμμένη μύγα του πλατό. Ζαλισμένη είναι από τους προβολείς, θα σκέφτηκε ο Πενς, ας την αφήσουμε να πάρει έναν υπνάκο και έτσι να την ξεφορτωθούμε, διά της απραξίας μας.

Ναι, όλοι είδαν ότι δεν αντέδρασε καθόλου, λέει ο Φρουμ. Και συμμερίζεται, κάπως, αυτήν την ελεεινή κατάσταση, ομολογώντας ότι είναι όντως ένα ζήτημα πώς αντιδράς σε τέτοιες… προσγειώσεις. Αν ο Πενς είχε επιχειρήσει να ξεσηκώσει τη μύγα από τη μακαριότητά της αλλά εκείνη δεν καταλάβαινε τίποτε, αυτό θα ήταν πραγματικά κακό. Ετσι δεν έκανε τίποτα.

Ναι, αυτή η εικόνα της απραξίας του με τη μύγα στο κεφάλι του συμβολίζει όλη την τετραετία της αντιπροεδρίας του, καταλήγει ο αρθρογράφος. Συμβολίζει την εσκεμμένη άρνησή του να αναγνωρίσει τις πιο κραυγαλέες αρνητικές πραγματικότητες. Ο Μάικ Πενς είναι ο άνθρωπος που προσποιήθηκε ότι δεν πρόσεξε όλα τα σκάνδαλα και τις καταστροφές των τελευταίων τεσσάρων ετών. Ε, στο debate προσποιήθηκε ότι δεν πρόσεξε και τη μύγα στο κεφάλι του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...