229
Ο Κάρολος και η Καμίλα σε φωτογραφία για τις χριστουγεννιάτικες κάρτες του 2018 | EPA/HUGO BURNAND / PA / HANDOUT

Αξέχαστο και μουσικό το δώρο του Καρόλου στην Καμίλα για τα γενέθλιά της

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2018, 15:54
Ο Κάρολος και η Καμίλα σε φωτογραφία για τις χριστουγεννιάτικες κάρτες του 2018
|EPA/HUGO BURNAND / PA / HANDOUT

Αξέχαστο και μουσικό το δώρο του Καρόλου στην Καμίλα για τα γενέθλιά της

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2018, 15:54

Μια παλιά αλλά πολύ ρομαντική ιστορία αποκάλυψε ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου περιέγραψε ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο που είχε κάνει στη (δεύτερη) σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης όταν εκείνη έκλεισε τα 60α χρόνια της, το καλοκαίρι του 2007.

Το δώρο είχε τη δική του σφραγίδα και μάλιστα μετείχε και ο ίδιος στην έκπληξη, όπως αποκάλυψε μιλώντας σε εκπομπή στο BBC.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Private Passions του Radio 3, ο 70χρονος σήμερα πρίγκιπας της Ουαλίας είπε ότι η μουσική είναι πολύ σημαντική για την καθημερινή του ηρεμία. Αυτό τον παρακίνησε να κάνει ένα μουσικό δώρο στην κατά έναν χρόνο μεγαλύτερη σύζυγό του.

«Ακούω μουσική, ειδικά τα βράδια και είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που τους αρέσει να ακούνε μουσική την ώρα που δουλεύουν», είπε ο Κάρολος στην εκπομπή που μεταδόθηκε χθες, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Ετσι, το 2007, κατά τα 60α γενέθλια της Καμίλα, κάλεσε την Filarmonia Orchestra για να παίξει μουσική στη σκάλα του σπιτιού του ώστε να ξυπνήσει ευχάριστα την ημέρα των γενεθλίων της.

Ο Κάρολος επέλεξε οκτώ κομμάτια, μεταξύ των οποίων το «Siegfried Idyll», το οποίο συνέθεσε ο Ρίχαρντ Βάγκνερ το 1870.  Επέλεξε ακόμη έργα του Χάιντν και του Μπετόβεν και, από τους νεότερους δημιουργούς, τον Λέοναρντ Κοέν.

Ο πρίγκιπας αποκάλυψε ακόμη ότι ήταν αυτός που διηύθυνε την ορχήστρα μετά από προτροπή του βιολιστή και μαέστρου Κρίστοφερ Ουόρεν Γκριν – ή τουλάχιστον αυτό προσπάθησε να κάνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...