247
Εικόνες σαν και αυτή δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά στη Βρετανία | Τwitter

Απαγόρευση πωλήσεων: κουτάβια και γατιά τέλος στα βρετανικά pet shops

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2018, 12:36
Εικόνες σαν και αυτή δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά στη Βρετανία
|Τwitter

Απαγόρευση πωλήσεων: κουτάβια και γατιά τέλος στα βρετανικά pet shops

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2018, 12:36

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε εν μέσω Χριστουγέννων, περίοδο που οι αγορές κατοικιδίων «χτυπούν κόκκινο», όσο αβέβαιη -και συχνά τραγική- αποδεικνύεται τελικά η μοίρα των εκατοντάδων μικρών ζώων που αγοράζονται στις γιορτές.

Μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, η κυβέρνηση της Βρετανίας θα επιβάλει πλήρη απαγόρευση πώλησης κουταβιών και γατιών από pet shops.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων  κατόπιν ευρείας διαβούλευσης και στήριξης από τις φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας.

Εφεξής, όποιος επιθυμεί να αγοράσει σκύλο ή γάτα, θα πρέπει να το κάνει απευθείας από τον επίσημο εκτροφέα των ζώων.

Με τον τρόπο αυτόν, αποκλείονται από τη συναλλαγή οι μεσάζοντες, που γενικά θεωρούνται υπεύθυνοι για την κακομεταχείριση των μικρών ζώων (όπως πχ η αρπαγή των κουταβιών από τις μητέρες τους λίγο μετά τη γέννησή τους, η μεταφορά τους υπό άθλιες συνθήκες σε μακρινά σημεία πώλησης κ.α.)

«Αυτή η απαγόρευση είναι μέρος της δέσμευσής μας για να εξασφαλίσουμε ότι τα αγαπημένα μας κατοικίδια θα έχουν ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή», σχολίασε  ο ειδικός γραμματέας της κυβέρνησης για την καλή μεταχείριση των ζώων (σ.σ. ναι, στη βρετανική κυβέρνηση υπάρχει τέτοια γραμματεία), Ντέιβιντ Ράτλεϊ.

«Ζητώ από όλους εκείνους που αγοράζουν ένα κουτάβι ή οποιοδήποτε κατοικίδιο ζώο, αυτή τη στιγμή να σταματήσουν και να σκεφτούν προσεκτικά πριν να το πράξουν. Τα κατοικίδια ζώα είναι μέρος της οικογένειάς μας και αυτό είναι μια απόφαση που απαιτεί προσεκτική μελέτη και σχεδιασμό», συμπλήρωσε ο Ράτλεϊ, απευθυνόμενος σε όσους επιμένουν να αγοράζουν κουτάβια, γατάκια και άλλα μικρά ζώα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...