174
|

Αγιον Ορος: Καθήκοντα πολιτικού διοικητή ανέλαβε ο Κωστής Δήμτσας

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2018, 14:25

Αγιον Ορος: Καθήκοντα πολιτικού διοικητή ανέλαβε ο Κωστής Δήμτσας

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2018, 14:25

Νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου ο Ορους ανέλαβε τη Δευτέρα και επισήμως ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, νυν διευθύνων σύμβουλος του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος .

Ο κ. Δήμτσας θα είναι άμμισθος διοικητής ενώ θα ασκεί παράλληλα τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της «Αποστολής».

Ο νέος διοικητής έφθασε στον Αγιον Ορος στις 11.00 με σκάφος του Λιμενικού από την Ουρανούπολη και η τελετή εγκατάστασής του πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στις Καρυές.

Ο κ. Δήμτσας διαδέχεται τον Αρίστο Κασμίρογλου, ο οποίος είχε τοποθετηθεί το 1996 αναπληρωτής διοικητής επί διοίκησης Σταύρου Ψυχάρη και από τον Απρίλιο του 2010 πολιτικός διοικητής.

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας φέρεται να αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού για τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους. Στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις τόσο με πολιτικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ανώτατων κυβερνητικών στελεχών) όσο και από το χώρο της Εκκλησίας.

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους διορίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών και διαμένει στις Καρυές. Εχει την αρμοδιότητα της τήρησης του Καταστατικού Χάρτη και των προβλεπομένων θεσμών του, ενώ είναι επιφορτισμένος και με τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...