244
Ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης | YouTube

Αυστηρό μήνυμα από τον δήμαρχο Λάρισας: Απαράδεκτος ο συνωστισμός, κάποιοι να ξυπνήσουν

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 09:24
Ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης
|YouTube

Αυστηρό μήνυμα από τον δήμαρχο Λάρισας: Απαράδεκτος ο συνωστισμός, κάποιοι να ξυπνήσουν

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 09:24

Χρειάζεται να επισημαίνονται ξανά και ξανά τα αυτονόητα; Φαίνεται ότι με τον κορονοϊό στην Ελλάδα πρέπει να γίνεται και αυτό.

Παρά τις εκκλήσεις των επιστημόνων να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τους χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί, οι πολίτες στη Λάρισα κατέκλυσαν τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της πόλης.

Η εικόνα, που είναι αντίθετη με όσα συστήνουν οι επιστήμονες, κινητοποίησε τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη που ζήτησε από τους δημότες να μην συνωστίζονται σε χώρους εστίασης για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Κάλεσε δε και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να διαμορφώσουν τους χώρους με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης επισημαίνει σε υψηλούς τόνους:

«Θέλω να κάνω έκκληση – για να μην πω θα καταγγείλω – αυτό που γίνεται στο όμορφο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης με τα πολλά καφέ που έχουμε. Ο συνωστισμός που παρατηρείται εκεί αυτές τις ημέρες είναι απαράδεκτος.

» Υπάρχει ένα τμήμα της κοινωνίας μας το οποίο κοιμάται κυριολεκτικά και πρέπει να ξυπνήσει. Αν θέλουν σε 15-20 ημέρες να δούνε εικόνες Ιταλίας που τα μαγαζιά όλα θα κλείσουν, ας συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο.

» Εδώ μπαίνει και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και προφανώς και των ίδιων των καταστηματαρχών που πρέπει να διαμορφώσουν προϋποθέσεις μη συνωστισμού. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι φορείς να παίρνουν μέτρα και να δίνουμε λύσεις και την ίδια ώρα στο κέντρο της πόλης να γίνεται ότι γινόταν το προηγούμενο διάστημα.

» Καλώ τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αλλάξει η εικόνα αυτή στο κέντρο της πόλης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...