365
Η στιγμή της έκρηξης: Στρατιώτες φεύγουν έντρομοι από το σημείο | VENEZUELAN GOVERNMENT TV/Handout via REUTERS TV

Εξι συλλήψεις «τρομοκρατών» μετά την μυστηριώδη απόπειρα κατά του Μαδούρο

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 08:19
Η στιγμή της έκρηξης: Στρατιώτες φεύγουν έντρομοι από το σημείο
|VENEZUELAN GOVERNMENT TV/Handout via REUTERS TV

Εξι συλλήψεις «τρομοκρατών» μετά την μυστηριώδη απόπειρα κατά του Μαδούρο

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 08:19

Ενώ τα ερωτήματα για την απόπειρα αυτοκτονίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας παραμένουν – αν δεν πληθαίνουν κιόλας – οι Αρχές της χώρας προχώρησαν σε έξι συλλήψεις ατόμων που χαρακτήρισαν ως «τρομοκράτες και πληρωμένους δολοφόνους»

Ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ ανέφερε ακόμη ότι κατασχέθηκαν και οχήματα ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διάφορα ξενοδοχεία του Καράκας, όπου «ανακαλύφθηκαν αδιάσειστα στοιχεία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι εκτελεστές και αυτοί που σχεδίασαν (την επίθεση) εντός και εκτός της χώρας έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί, δεν αποκλείονται άλλες συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών».

Μια μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Μαδούρο. Η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε στο Twitter ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4. Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

Η εικόνα για το πώς συνέβη η επίθεση παραμένει σε κάποια σημεία της θολή λόγω των αντιφατικών πληροφοριών των πρώτων ωρών.

Η επίθεση φαίνεται να πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δύο drone, το καθένα από τα οποία έφερε ένα κιλό C4, ένα ισχυρό στρατιωτικό εκρηκτικό ικανό να «προκαλέσει ζημιά σε μια ακτίνα περίπου 50 μέτρων», σύμφωνα με τον υπουργό.

Το ένα από τα drone «πέταξε πάνω από την προεδρική εξέδρα για να πυροδοτήσει το εκρηκτικό του φορτίο, αλλά μια συσκευή παρεμβολών αποπροσανατόλισε το μη επανδρωμένο όχημα με αποτέλεσμα το φορτίο να εκραγεί εκτός της προβλεπόμενης περιμέτρου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο έλεγχος του δεύτερου drone χάθηκε και αυτό εξερράγη σε κτίριο που βρίσκεται όχι μακριά από το σημείο όπου πραγματοποιείτο η στρατιωτική παρέλαση, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες υπήρχε ένταλμα σύλληψης για «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Βαλένσια, δυτικά του Καράκας, την οποία έκαναν «περίπου είκοσι μισθοφόροι» στις 6 Αυγούστου 2017, πρόσθεσε ο υπουργός.

Δύο δράστες σκοτώθηκαν τότε και οκτώ συνελήφθησαν, ανάμεσά τους ένας πρώην στρατιωτικός. Σε βίντεο που κατά τα φαινόμενα γυρίστηκε στη βάση στη Βαλένσια και είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας άνδρας που παρουσιάζεται ως λοχαγός Χουάν Καγκουαριπάν δήλωνε ότι ήταν «σε νόμιμη εξέγερση εναντίον της δολοφονικής τυραννίας του Μαδούρο».

Ένας από τους συλληφθέντες είχε ήδη προσαχθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που ζητούσαν την αποχώρηση του Μαδούρο το 2014, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...