580
Μέγαρο Μαξίμου, Κυριακή 5 Αυγούστου απόγευμα. Καρατομήθηκαν οι αρχηγοί στους οποίους έως τώρα εξέφραζαν απόλυτη εμπιστοσύνη... | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξήλωσαν τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2018, 20:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/08/2018, 21:30
Μέγαρο Μαξίμου, Κυριακή 5 Αυγούστου απόγευμα. Καρατομήθηκαν οι αρχηγοί στους οποίους έως τώρα εξέφραζαν απόλυτη εμπιστοσύνη...
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξήλωσαν τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2018, 20:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/08/2018, 21:30

Ενώ 10 ημέρες νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου καθύβριζε τον ΣΚΑΙ για την είδηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκέπτεται να αντικατασταθούν οι ηγεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής λόγω των χειρισμών του στις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, την Κυριακή έγινε γνωστό ότι συγκαλείται εκτάκτως ΚΥΣΕΑ ακριβώς για την αλλαγή των αρχηγών και στα δύο σώματα.

Μετά τη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Από τη Νέα Δημοκρατία σχολίασαν πως και αυτοί οι νέοι του «συστήματος ΣΥΡΙΖΑ» είναι.

Σε κάθε περίπτωση, για τις αλλαγές στα δύο σώματα ο λόγος είναι προφανής (μολονότι επισήμως –είναι και αυτό μια πρωτοτυπία αυτής της κυβέρνησης– δεν δόθηκε κάποια εξήγηση): ο λόγος οι φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, από τις οποίες ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 91 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από τους οποίους ορισμένοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μόνο επίσημο ήταν μια λιτή ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών και τον Πάνο Σκουρλέτη.

«Κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνει, ο Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης και νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος. Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Τσουβάλα Κωνσταντίνο και στον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Τερζούδη Σωτήριο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πολιτεία και την προσήλωσή τους στο υπηρεσιακό καθήκον τους».

Κατά πληροφορίες του kathimerini.gr, οι δύο πρώην αρχηγοί, ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας της ΕΛΑΣ και ο Σωτήρης Τερζούδης της Πυροσβεστικής, είχαν ενημερωθεί από τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος έχει αναλάβει και το χαρτοφυλάκιο της Προστασίας του Πολίτη μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Εχει ενδιαφέρον ότι μόλις στις 26 Ιουλίου, οι δύο καρατομηθέντες αρχηγοί έδιναν συνέντευξη Τύπου πλάι στον κ. Τόσκα αλλά και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, επιχειρηματολογώντας για το πόσο σωστά κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν σημαντικά λάθη. Υπό αυτό το πρίσμα -και με δεδομένο ότι όλα αυτά διατυπώθηκαν παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης- είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο τελικά απομακρύνθηκαν από τη θέση τους, αφού τα έκαναν όλα σωστά.

Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι η διαμάχη Μαξίμου και ΣΚΑΪ ακριβώς επειδή μεταδόθηκε η πληροφορία περί απομάκρυνσης των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έγινε η αφορμή για εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό , καθώς το κόμμα απέσυρε τα στελέχη του από τις ενημερωτικές εκπομπές.

 

«Ο Τσίπρας τακτοποιεί τους δικούς του»

Οι αλλαγές στις ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής προκάλεσαν όπως αναμενόταν την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Από τη Νέα Δημοκρατία εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Οσο και αν επιχειρεί ο Πρωθυπουργός μέσα στην ταραχή του να διασωθεί απομακρύνοντας τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, οι Έλληνες ξέρουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή.

» Φεύγοντας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του ανθρώπους, επιλέγοντας με κομματικά κριτήρια την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας».

Το Κίνημα Αλλαγής, μέσω της Εύης Χριστοφιλοπούλου που είναι αρμόδια τομεάρχης Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε:

» Πριν λίγες μέρες για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έφταιγε κανείς για την τραγωδία. Όλα τα είχαν κάνει τέλεια.

»Τώρα υπό την λαϊκή κατακραυγή φταίνε ο Τόσκας, ο Καπάκης και οι αρχηγοί των Σωμάτων. Εις μάτην όμως νομίζουν ότι έτσι θα απαλλάξουν από τις ευθύνες τους τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη Κυβέρνησή του.

»Εχουν τελειώσει. Απομένει η τυπική πράξη με την καταδίκη των πολιτών στις εκλογές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...