323
Η Σάντλερ σε δημόσια εμφάνιση τον περασμένο Μάρτιο | REUTERS/Leah Millis

Εκτός Λευκού Οίκου η εργαζόμενη που προσέβαλε τον Τζον ΜακΚέιν

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2018, 08:29
Η Σάντλερ σε δημόσια εμφάνιση τον περασμένο Μάρτιο
|REUTERS/Leah Millis

Εκτός Λευκού Οίκου η εργαζόμενη που προσέβαλε τον Τζον ΜακΚέιν

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2018, 08:29

Η Κέλι Σάντλερ, η εργαζόμενη στη διεύθυνση επικοινωνίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η οποία προκάλεσε σάλο όταν εκστόμισε προσβλητικό σχόλιο σε βάρος του καρκινοπαθή γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν, δεν εργάζεται πλέον στην αμερικανική προεδρία, γνωστοποίησε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σε μια κλειστή, εσωτερική συνάντηση στον Λευκό Οίκο τον Μάιο, η Σάντλερ είχε υποβαθμίσει την αντίθεση του γερουσιαστή ΜακΚέιν στον διορισμό του προσώπου που επέλεξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη διεύθυνση της CIA, λέγοντας «δεν έχει σημασία, ούτως ή άλλως πεθαίνει».

Το σχόλιο της Σάντλερ, που διέρρευσε σχεδόν αμέσως στον Τύπο, προκάλεσε σάλο και αποδοκιμάστηκε από πολιτικούς ολόκληρου του φάσματος. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν η Σάντλερ πράγματι είπε την επίμαχη φράση.

«Η Κέλι Σάντλερ δεν εργάζεται πλέον» στη διεύθυνση επικοινωνίας της αμερικανικής προεδρίας, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρατζ Σα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια.

Η κόρη του ΜακΚέιν, η Μέγκαν, είχε δηλώσει ότι η γυναίκα που έκανε αυτό το σχόλιο έπρεπε να απομακρυνθεί από την αμερικανική προεδρία.

Ο ΜακΚέιν, 81 ετών, διαγνώστηκε πέρυσι ότι πάσχει από μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Υποβάλλεται σε θεραπεία στην Πολιτεία του, την Αριζόνα, και απουσιάζει από τις εργασίες της Γερουσίας εδώ και μήνες.

Ο γερουσιαστής, που αντιμετωπίζεται με σεβασμό από όλο το πολιτικό φάσμα και για το ότι ήταν ήρωας πολέμου στο Βιετνάμ που βασανίστηκε, είχε εναντιωθεί στον διορισμό της Τζίνα Χάσπελ, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι αρνήθηκε να καταδικάσει τα βασανιστήρια στην ακρόασή της για την έγκριση του διορισμού της ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας.

Η Γερουσία ενέκρινε τελικά την υποψηφιότητα της Χάσπελ με 54 ψήφους υπέρ έναντι 45 κατά.

Πέρα από αυτά, ο ΜακΚέιν επέκρινε συστηματικά τον Τραμπ.

Από την πλευρά του, το 2015, ο Τραμπ είχε καταφερθεί εναντίον του ΜακΚέιν, λέγοντας σε μια εκδήλωση χριστιανών συντηρητικών ότι «δεν είναι ήρωας πολέμου. Χαρακτηρίστηκε ήρωας πολέμου επειδή αιχμαλωτίστηκε. Εμένα μου αρέσουν εκείνοι που δεν αιχμαλωτίστηκαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...