330
Ρομά στον καταυλισμό που σημειώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός της 13χρονης | ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/STR

Ανησυχία στην Αμφισσα: Κηδεύεται η 13χρονη, «θα καεί η πόλη» απειλούν Ρομά

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2018, 08:03
Ρομά στον καταυλισμό που σημειώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός της 13χρονης
|ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/STR

Ανησυχία στην Αμφισσα: Κηδεύεται η 13χρονη, «θα καεί η πόλη» απειλούν Ρομά

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2018, 08:03

Μέσα σε τεταμένο κλίμα θα γίνει σήμερα Τετάρτη στην Αμφισσα η κηδεία της 13χρονης Ρομά που έπεσε νεκρή από πυρά ενός 34χρονου κρεοπώλη το βράδυ της Δευτέρας.

Η κηδεία έγινε το πρωί της Τετάρτης σε κλίμα οδύνης.

Εν τω μεταξύ την άμεση σύλληψη του φερόμενου ως δράστη από την αστυνομία ζήτησαν Ρομά από τον καταυλισμό όπου διέμενε, καθώς και άλλοι που έφτασαν από διάφορα σημεία της χώρας.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα, ωστόσο όμως σημειώνουν πως ο 34χρονος ξέρει πάρα πολύ καλά την περιοχή και τα βουνά που την περικλείουν, όπως και τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να παραμείνει κρυμμένος, με αποτέλεσμα να είναι οι έρευνες άκαρπες.

Η αστυνομία έχει ήδη φυγαδεύσει τους συγγενείς του, φοβούμενοι το ενδεχόμενο βεντέτας.

Την Τετάρτη συνελήφθη ένας 40χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος πήγε στον καταυλισμό. Αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

Απειλές όσο ο δράστης μένει ασύλληπτος

Χθες Τρίτη είχαν συγκεντρωθεί Ρομά στην πλατεία της Αμφισσας κρατώντας ξύλα και ρόπαλα με σκοπό να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Αποχώρησαν απειλώντας «να πάρουν δηλαδή το νόμο στα χέρια τους».

Θα καεί η Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης, είπαν χαρακτηριστικά μιλώντας στο tvstar.gr.

Η μητέρα της 13χρονης τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι το παιδί της έπεσε νεκρό ενώ χόρευε. Πρόσθεσε ότι ο δράστης «σκότωσε κι έφυγε. Είναι δολοφόνος».

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» σημειώνει από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».

Παράλληλα με την καταδίκη της πράξης, η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό και τα οδυνηρά αποτελέσματα που είχε, τονίζοντας πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές». Δηλώνει δε, την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...