299
Ανδρες και γυναίκες προσεύχονται για τα θύματα μίας ακόμα δολοφονικής επίθεσης σε σχολείο των ΗΠΑ | REUTERS/Trish Badger

Reuters: Σοκαρισμένο το ελληνικό χωριό του δράστη του Τέξας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2018, 17:55
Ανδρες και γυναίκες προσεύχονται για τα θύματα μίας ακόμα δολοφονικής επίθεσης σε σχολείο των ΗΠΑ
|REUTERS/Trish Badger

Reuters: Σοκαρισμένο το ελληνικό χωριό του δράστη του Τέξας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2018, 17:55

Από ένα μικρό χωριό, τη Μαγουλίτσα Καρδίτσας κατάγεται η οικογένεια του Δημήτρη Παγουρτζή που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο της Σάντα Φε κοντά στο Χιούστον. Το Reuters αφιέρωσε ένα άρθρο στο χωριό της οικογένειας του Παγουρτζή ενώ μίλησε με ανθρώπους που περιέγραψαν την οικογένεια του δράστη ως «ήσυχη και φιλειρηνική».

«Δεν έχουμε λόγια. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο» είπε ο Κώστας Σπανός πρόεδρος της κοινότητας Μαγουλίτσας στο Reuters, «ένα πολύ μικρό χωριό στην κεντρική Ελλάδα με μόλις 500 κατοίκους», όπως σχολιάζει το διεθνές πρακτορείο τη γενέτειρα του πατέρα του Παγουρτζή.

«Έχουμε πάθει σοκ. Είμαστε μία μικρή κοινότητα και αυτό μας κάνει να φαινόμαστε πολύ κακοί» πρόσθεσε ο κ. Σπανός.

Όσο για τον ίδιο τον 17χρονο, το Reuters σημειώνει ότι οι συμμαθητές του τον περιγράφουν ως ήσυχο και μοναχικό ενώ σχολιάζει το γεγονός ότι στην ορθόδοξη εκκλησία του Γκάλβεστον, ο Παγουρτζής εμφανίζεται σε βίντεο να χορεύει με άλλα παιδιά.

Ωστόσο σε άλλες εγγραφές τους στα κοινωνικά δίκτυα, ο Παγουρτζής περιγράφεται σαν ένα παιδί με ιδιαίτερο πάθος για τα όπλα ενώ μια ανάρτησή του στις 30 Απριλίου –η οποία αργότερα κατέβηκε από το λογαριασμό του- τον έδειχνε να φορά ένα μαύρο μπλουζάκι πάνω στο οποίο ήταν γραμμένη με λευκά γράμματα η φράση «Born to Kill».

Ο πατέρας του Παγουρτζή, Αντώνης, μετανάστευσε στις ΗΠΑ όταν ήταν περίπου 25 ετών, «αλλά εξακολουθεί και επισκέπτεται το χωριό μία φορά το χρόνο, κάθε καλοκαίρι  όπου διατηρεί και μια μικρή επιχείρηση με αγροτικά μηχανήματα», λέει κάτοικος του χωριού.

«Ήσυχοι άνθρωποι, με το μυαλό τους στη δουλειά. Και ο πατέρας ποτέ δεν προκάλεσε πρόβλημα», λέει ο ίδιος άνθρωπος στο πρακτορείο.

Ο νεαρός Δήμητρης που πρωταγωνίστησε σε μία ακόμη σφαγή σε σχολείο των ΗΠΑ επισκεπτόταν σπάνια το χωριό. Οι ντόπιοι τον είδαν είτε το περασμένο είτε το προπερασμένο καλοκαίρι. Και όσοι τον ανακαλούν στη μνήμη τους, τον περιγράφουν ως ένα ήσυχο παιδί χωρίς σημάδια ασυνήθους συμπεριφοράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News