377
Ο Ιβάν Σαββίδης στην πρόσφατη εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Συνομιλητής του προέδρου της Ρωσίας τού ζήτησε παρέμβαση για τους έλληνες στρατιωτικούς | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Ιβάν Σαββίδης συνεχάρη τον Πούτιν και ζητά την παρέμβασή του

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 17:01
Ο Ιβάν Σαββίδης στην πρόσφατη εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Συνομιλητής του προέδρου της Ρωσίας τού ζήτησε παρέμβαση για τους έλληνες στρατιωτικούς
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Ιβάν Σαββίδης συνεχάρη τον Πούτιν και ζητά την παρέμβασή του

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 17:01

Ο Ιβάν Σαββίδης τον ξέρει προσωπικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Και ως εκ τούτου ότι τον συνεχάρη για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας δεν συνιστά είδηση. Ωστόσο σε αυτή τη συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε το αφεντικό του ΠΑΟΚ στο Κρεμλίνο υπάρχει και ένα αίτημα:

Ο Ιβάν Σαββίδης ζητά από από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της Ρωσίας να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε την επιστολή με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς!

Εκ μέρους των περισσοτέρων από εκατό χιλιάδες Ελλήνων της Ρωσίας, των Ελλήνων συμπατριωτών, οι οποίοι τώρα διαμένουν στην Ελλάδα, και εμού προσωπικά θα ήθελα να Σας εκφράσω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου για την ευρεία νίκη Σας στις προεδρικές εκλογές.

Για άλλη μία φορά ο ρωσικός λαός έδειξε το υψηλό επίπεδο της υπευθυνότητας των πολιτών, κάνοντας μία επιλογή υπέρ της σταθερότητας, της ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης της Ρωσίας παρά τις συνθήκες που επιβάλλονται εξωτερικά.

Σήμερα, στην εποχή της κλιμάκωσης κάθε είδους συγκρούσεων και εντάσεων γύρω από τη χώρα μας, η θέση «Ισχυρός Πρόεδρος — ισχυρή Ρωσία», που εκφράστηκε νωρίτερα, καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πιστεύουμε στη σοφή δύναμη του ρωσικού κράτους. Ως εκ τούτου πιστεύουμε στη ρωσική νεολαία, στη ρωσική επιστήμη, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ειρήνη και την αρμονία μεταξύ των λαών της Ρωσίας, στον ηγέτη μας, στη βήμα — βήμα αναγέννηση του μεγαλείου της χώρας μας.

Η Ρωσία πάντοτε βρισκόταν στο πλευρό της νομιμότητας και της δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το υψηλό επίπεδο των ρωσο-τουρκικών σχέσεων και την κατανόηση που επιτεύχθηκε σε μία σειρά πολύπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του τουρκικού κράτους, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνουμε έκκληση προς Εσάς, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς, να επιστήσετε την προσοχή Σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι οποίοι παραβίασαν λίγα μέτρα σε νυχτερινή περιπολία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, συνελήφθησαν και έκτοτε κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Γνωρίζοντας τη στάση Σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική Σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες.

Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό,

Ιβάν Σαββίδης

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας