593
Ο Ελον Μασκ φιλοδοξεί να στείλει ένα Tesla Roadster στον Αρη | YouTube

H τελευταία «τρέλα» του Ελον Μασκ: Θα στείλει στον Αρη ένα… αυτοκίνητο!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2018, 12:10
Ο Ελον Μασκ φιλοδοξεί να στείλει ένα Tesla Roadster στον Αρη
|YouTube

H τελευταία «τρέλα» του Ελον Μασκ: Θα στείλει στον Αρη ένα… αυτοκίνητο!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2018, 12:10

Παίζει το παιχνίδι της δημοσιότητας καλύτερα από οποιονδήποτε σύγχρονο επιχειρηματία. Κάποιοι σκέφτονται ότι πιθανώς τρέφεται από την δημοσιότητα με δεδομένο ότι σχεδόν καθημερινά ο Ελον Μασκ βρίσκει ολοένα και πιο ευφάνταστους τρόπους για να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Θα πρέπει πάντως να πιστώσει κάποιος στον αμερικανό μεγιστάνα και οραματιστή ότι δεν κάνει ανέξοδη προβολή του εαυτού του και των δραστηριοτήτων του.

Κάθε επαναστατική, παράξενη ή ίσως και «τρελή» ιδέα που του έρχεται στο μυαλό ο Μασκ ξεκινά να την υλοποιήσει δημιουργώντας συνεχώς νέες εταιρείες και ξοδεύοντας τεράστια ποσά για να κάνει πραγματικότητα τα οράματα του.

Ετσι εκτός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την παραγωγή ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ο Μασκ ίδρυσε την διαστημική εταιρεία Space X με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα επιτρέψουν την αποίκηση του ανθρώπου σε άλλους πλανήτες.

H Space X ανέπτυξε επίσης την τεχνολογία για το περίφημο υπερηχητικό τρένο Hyperloop που φιλοδοξεί να εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Ο Μασκ ίδρυσε μια εταιρεία η οποία σχεδιάζει την δημιουργία υπόγειων αυτοκινητοδρόμων που θα ενώνουν τις πόλεις μεταξύ τους. Ιδρυσε επίσης μια εταιρεία που θα αναπτύξει τεχνολογία που θα επιτρέψει την σύνδεση υπολογιστών με τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Παράλληλα σε κάθε εκδήλωση ή παρουσίαση κάποιας νέας δραστηριότητας ή προϊόντος ο Μασκ φροντίζει να κάνει κάποιο happening για να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο θόρυβο. Πριν από λίγες εβδομάδες κατά την παρουσίαση της πολυαναμενόμενης πρώτης ηλεκτρικής νταλίκας που κατασκεύασε η Tesla το όχημα έκανε την εντυπωσιακή είσοδο του στην αίθουσα κατέβασε την πίσω πόρτα και από αυτή κατέβηκε ένα νέο εντυπωσιακό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της εταιρείας η κατασκευή του οποίου είχε κρατηθεί μυστική.

Κάτι ανάλογο αποφάσισε να κάνει ο Μασκ και στο νέο του εγχείρημα. Τις τελευταίες εβδομάδες προετοιμάζεται η εκτόξευση του κολοσσιαίου πυραύλου της Falcon Heavy της Space X. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο αμερικανικό πύραυλο από την εποχή του Saturn V, ο οποίος επιπλέον είναι επαναχρησιμοποιούμενος, όπως όλοι οι πύραυλοι που κατασκευάζει η Space X.

Οι μεγάλου μεγέθους και πολλών χρήσεων διαστημικοί πύραυλοι αναμένεται να φέρουν επανάσταση στην διαστημική δραστηριότητα του ανθρώπου αφού θα μεταφέρουν με υψηλές ταχύτητες μεγάλα φορτία στο Διάστημα με πολύ χαμηλό κόστος.

Ο Falcon Heavy έχει ύψος 70 μέτρα και είναι σχεδιασμένος για να μεταφέρει φορτία μέχρι και 57 τόνων στο διάστημα. Η εκτόξευση του είχε προγραμματιστεί και αναβληθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή να πραγματοποιηθεί.

Πριν από λίγα 24ωρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα στατικό τεστ πυροδότησης του πυραύλου. Η δοκιμή περιλάμβανε την φόρτωση του πυραύλου με προωθητικό και την ταυτόχρονη πυροδότηση και των 27 μηχανών, ενώ ήταν ασφαλισμένος στην εξέδρα εκτόξευσης. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα γίνει η εκτόξευση αλλά αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Ο πύραυλος θα εκτοξευτεί από την ίδια εξέδρα που είχε εκτοξευτεί ο Saturn V της ιστορικής αποστολής του «Απόλλων 11», που μετέφερε τους πρώτους αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ομως ο πύραυλος δεν θα εκτοξευτεί χωρίς φορτίο και εκεί ο Μασκ έβαλε και πάλι την πινελιά του happening ή του μάρκετινγκ αν προτιμάτε. Ετσι ο πύραυλος θα μεταφέρει στο Διάστημα ένα ολοκαίνουργιο κόκκινο Tesla Roadster το οποίο μάλιστα από τα ηχοσυστήματα του θα παίζει το «Space Oddity», μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Ντέβιντ Μπάουι. Τα στελέχη της Space X προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις προσδοκίες και διαρρέουν ότι είναι πολύ πιθανό η εκτόξευση να μην είναι πετυχημένη αλλά είναι απαραίτητο να γίνει έστω και με μικρές πιθανότητες επιτυχίας για να εντοπισθούν τα πιθανά κενά και αστοχίες τόσο στον πύραυλο όσο και την διαδικασία εκτόξευσης. Αν όλα πάνε καλά πάντως ο πύραυλος και το φορτίο θα ταξιδέψουν στον Αρη και θα τεθούν σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...