237
Ο Giannis σε μια εντυπωσιακή ενέργεια απέναντι στους Σέλτικς. Εχει φτάσει τους 35 πόντους μέσο όρο στα πρώτα πέντε παιχνίδια του στο ΝΒΑ | Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε πάλι ιστορία στο ΝΒΑ!

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2017, 08:55
Ο Giannis σε μια εντυπωσιακή ενέργεια απέναντι στους Σέλτικς. Εχει φτάσει τους 35 πόντους μέσο όρο στα πρώτα πέντε παιχνίδια του στο ΝΒΑ
|Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε πάλι ιστορία στο ΝΒΑ!

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2017, 08:55

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει δημιουργήσει μια ρουτίνα: γράφει ιστορία στο ΝΒΑ με τις επιδόσεις του. Τον περασμένο Απρίλιο, στη λήξη της κανονικής περιόδου του αμερικανικού  πρωταθλήματος μπάσκετ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκλεισε σεζόν όντας στο Top-20 των πέντε κυριότερων στατιστικών κατηγοριών. Τώρα, κάνει το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει ποτέ παίκτης στο πρωτάθλημα.

Μολονότι στο ματς της Πέμπτης απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη, ο έλληνας φόργουορντ «πάλεψε» και γέμισε την στατιστική του με 28 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Εφτασε έτσι να μετρά στις πρώτες πέντε του συμμετοχές στο πρωτάθλημα μέσο όρο 35 πόντους, 10 ριμπάουντ και πέντε ασίστ, συγκομιδή που κανείς άλλος στην ιστορία του ΝΒΑ δεν κατόρθωσε να πετύχει στο ίδιο χρονικό διάστημα της κανονικής περιόδου.

Συγχρόνως, ξεπέρασε και τους 161 πόντους που είχε σκοράρει ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ για την ομάδα του Μιλγουόκι το 1971, μετρώντας σε πέντε ματς 175 πόντους.

Οι Μπακς πάντως έχασαν το ματς που έδωσαν στην έδρα τους με αντίπαλο τους Σέλτικς, με σκορ 89-96.

Πέρυσι ο Giannis είχε τελειώσει την κανονική περίοδο με 22,9 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 1,9 κοψίματα κατά μέσο όρο, ολοκληρώνοντας έτσι μια χρονιά στη 14η θέση των σκόρερ, στη 15η θέση των ριμπάουντερ και όντας παράλληλα ο 18ος καλύτερος πασέρ, ο ένατος «κλέφτης» και ο πέμπτος στα κοψίματα του ΝΒΑ!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...