277
Ολιβερ Στόουν και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Δεν συνεργάστηκαν ποτέ, αλλά τώρα ο σκηνοθέτης σπεύδει να υπερασπιστεί τον παραγωγό | Reuters/CreativeProtagon

Ο Ολιβερ Στόουν υπερασπίζεται τον Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 11:56
Ολιβερ Στόουν και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Δεν συνεργάστηκαν ποτέ, αλλά τώρα ο σκηνοθέτης σπεύδει να υπερασπιστεί τον παραγωγό
|Reuters/CreativeProtagon

Ο Ολιβερ Στόουν υπερασπίζεται τον Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 11:56

Ο πρώτος υπερασπιστής του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, του χολιγουντιανού παραγωγού των επιτυχιών αλλά και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων είναι ο Ολιβερ Στόουν. Ο οσκαρικός σκηνοθέτης και σεναριογράφος υποστήριξε ότι ο Γουάινσταϊν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμούς πολλών ηθοποιών της βιομηχανίας του θεάματος, «καταδικάζεται από ένα σύστημα τιμητών». Για τον Στόουν, που πάντα είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο να βλέπει τα πράγματα, οι καταγγελίες από διάσημες ηθοποιούς ότι τους επιτέθηκε ο Γουάινσταϊν είναι απλώς «κουτσομπολία»!

«Πιστεύω στη θεωρία σύμφωνα με την οποία πρέπει να περιμένουμε έως την εκδίκαση της υπόθεσης» σχολίασε ο Στόουν την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι η κινηματογραφική βιομηχανία και το κοινό δίκασαν πρόωρα τον Γουάινσταϊν.

«Αν παραβίασε τον νόμο, θα το μάθουμε. Για μένα, ένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να καταδικάζεται από ένα σύστημα τιμητών», πρόσθεσε ο Στόουν που μιλούσε στους δημοσιογράφους στη Νότια Κορέα, όπου προεδρεύει της κριτικής επιτροπής του 22ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της πόλης Μπουζάν.

Το Χόλιγουντ είναι «γεμάτο από ιστορίες φρίκης», αλλά οι κατηγορίες σε βάρος του Γουάινσταϊν για περιστατικά που έλαβαν χώρα επί σειρά πολλών ετών, είναι επί του παρόντος φήμες, κατά τη γνώμη του Στόουν. «Αυτό που περνά δεν είναι εύκολο. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, ήμουν ανταγωνιστής και πράγματι δεν τον γνώριζα. Έχω ακούσει ιστορίες φρίκης στον εργασιακό χώρο σε όλο τον κόσμο , συνεπώς δεν θα σχολιάσω κουτσομπολιά».

Ο Γουάινσταϊν, ένας από τους πιο ισχυρούς παραγωγούς του Χόλιγουντ, αποπέμφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ίδιας του της εταιρίας, The Weinstein Company, τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευση στους New York Times έρευνας που αποκάλυπτε σειρά κατηγοριών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης και της Βρετανίας διεξάγουν έρευνα για τον 65χρονο μεγιστάνα, ο οποίος κατηγορήθηκε και για τέταρτο βιασμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News