189
Δικαστήριο της Ρώμης αναγνώρισε ότι τα ζώα συντροφιάς είναι μέλη της οικογένειας | Flickr / Yoel Ben-Avraham

Θέλω άδεια, αρρώστησε το κατοικίδιό μου

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 15:46
Δικαστήριο της Ρώμης αναγνώρισε ότι τα ζώα συντροφιάς είναι μέλη της οικογένειας
|Flickr / Yoel Ben-Avraham

Θέλω άδεια, αρρώστησε το κατοικίδιό μου

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 15:46

Μια Ιταλίδα κέρδισε τη δικαστική μάχη να πάρει τις αποδοχές της για τις δύο ημέρες που απουσίασε από τη δουλειά της στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης ώστε να φροντίσει τον άρρωστο σκύλο της. Και αυτό είναι κάτι που  συνέβη για πρώτη φορά στην Ιταλία, μια χώρα που αγαπάει πραγματικά τα κατοικίδια.

Η πανεπιστημιακός κέρδισε την υπόθεσή της με τη βοήθεια των δικηγόρων της ιταλικής οργάνωσης κατά της χρήσης πειραματόζωων (LAV), μία από τις μεγαλύτερες ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων στην Ευρώπη, γράφει ο Guardian.

Ο δικαστής αποδέχτηκε την θέση των δικηγόρων ότι το πανεπιστήμιο θα πρέπει να την πληρώσει υπολογίζοντας τις δύο μέρες της απουσίας της ως άδεια μετ’ αποδοχών για «σοβαρούς οικογενειακούς ή προσωπικούς λόγους».

Το επιχείρημά τους βασίστηκε σε μια διάταξη που υπάρχει στον ποινικό κώδικα της Ιταλίας η οποία προβλέπει ότι τα άτομα, τα οποία εγκαταλείπουν ένα ζώο και το αφήνουν να «υποφέρει», θα φυλακίζονται για ένα χρόνο ενώ επίσης θα τους επιβάλλονται πρόστιμα μέχρι 10.000 ευρώ.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός που αναγνώρισε ότι τα ζώα, τα οποία δεν φυλάσσονται για οικονομικό όφελος ή για την ικανότητά τους να εργάζονται, ουσιαστικά είναι μέλη της οικογένειας», δήλωσε ο πρόεδρος του LAV, Τζιανλούκα Φελιτσέτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...