273
Ο Γιούνκερ σπεύδει να αγκαλιάσει τον φίλο του, τον Σόιμπλε | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Γιούνκερ: «Με τον Σόιμπλε είμαστε ένα ονειρικό ζευγάρι»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 11:28
Ο Γιούνκερ σπεύδει να αγκαλιάσει τον φίλο του, τον Σόιμπλε
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Γιούνκερ: «Με τον Σόιμπλε είμαστε ένα ονειρικό ζευγάρι»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 11:28

Ο ένας είναι στο τιμόνι της γερμανικής οικονομίας εδώ και οκτώ χρόνια, όσα περίπου η παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο άλλος ήταν ήδη πρόεδρος του Eurogroup, τον είχε καλωσορίσει στους κόλπους του και έπειτα παρακολούθησε μαζί με τον γερμανό φίλο του την εισβολή της κρίσης στην Ευρωζώνη και τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος.

Τους χωρίζουν 12 χρόνια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι πια 75 ετών, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι 63 – τώρα ποιος μοιάζει νεότερος μην τα συζητάτε. Και τους ενώνει μια βαθιά φιλία. Είναι ένα «ονειρικό ζευγάρι» όπως το περιέγραψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πια Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που συνόδευσε τη Δευτέρα τον χερ Σόιμπλε στην εκδήλωση στο Οφενμπουργκ για τα 75α γενέθλιά του. Σε κάποιους ίσως φάνηκε παράξενο, ο πρόεδρος της Κομισιόν να πρωταγωνιστεί σε μια τόσο γερμανική -και «χριστιανοδημοκρατική»- υπόθεση όπως το πάρτι γενεθλίων του γερμανού υπουργού Οικονομικών και Νο 2 του CDU. Αλλά την αλήθεια για τη σχέση τους την αποκάλυψε ο ίδιος ο Γιούνκερ.

2017-09-18T082750Z_228068726_RC158DA05EC0_RTRMADP_3_GERMANY-ELECTION-SCHAEUBLE
Ο Γιούνκερ ήταν αυτός που συνόδευσε τον Σόιμπλε στο μεγάλο πάρτι που δόθηκε προς τιμήν του στο Οφενμπουργκ (Reuters)

«Δεν θυμάμαι καν πόσα χρόνια τον γνωρίζω αλλά μάλλον είναι εκατοντάδες», είπε ο Γιούνκερ αστειευόμενος, στο περιθώριο της δεξίωσης προς τιμήν του εορτάζοντος, στην οποία συμμετείχαν περίπου 700 άτομα.

Και ο πρόεδρος της Κομισιόν, με τη γνωστή του πληθωρικότητα, προσέθεσε: «Είμαστε ένα ονειρικό ζευγάρι με την έννοια ότι κάθε φορά που λαμβάνει ένα βραβείο, εγώ είμαι εκείνος ο οποίος θα απευθύνει λόγο και αντίστοιχα, όταν εγώ λαμβάνω κάποιο βραβείο, εκείνος δίνει λόγο προς τιμή μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...