453
O Kυριάκος σε ρόλο... αυτοκράτορα με την φανέλα του Αμβούργου | Bundesliga

And the Oscar goes to… Κυριάκος Παπαδόπουλος

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2017, 15:41
O Kυριάκος σε ρόλο... αυτοκράτορα με την φανέλα του Αμβούργου
|Bundesliga

And the Oscar goes to… Κυριάκος Παπαδόπουλος

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2017, 15:41

Οι ποδοσφαιριστές είναι… «σεσημασμένοι» για το λεγόμενο θέατρο που συχνά – πυκνά παίζουν σε περιπτώσεις τραυματισμών ή κάποιου τσακωμού στο χορτάρι του γηπέδου, προκειμένου να κερδίσουν ένα σφύριγμα του διαιτητή ή μία μεγαλύτερη τιμωρία για τους αντιπάλους τους. Πολλές φορές οι θεατρινισμοί αυτοί φθάνουν σε σημείο υπερβολής, αγγίζοντας τα όρια της γελοιότητας.

Μία τέτοια περίπτωση (σ.σ. ίσως και η κορυφαία) ήταν αυτή του διεθνούς έλληνα αμυντικού του Αμβούργου, Κυριάκου Παπαδόπουλου, στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί της Κολωνίας, όπου πραγματικά ο 25χρονος υπερέβαλε εαυτόν για να εκμαιεύσει μία κάρτα για τον αντίπαλο επιθετικό. Η (επιεικώς) γελοία αντίδραση του κεντρικού αμυντικού έχει ήδη γίνει viral στα social media, καθώς ο τρόπος με τον οποίο σφαδάζει πάνω στο χορτάρι, χωρίς καν να τον έχει αγγίξει κάποιος από τους αντιπάλους,  προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων.

Όλα άρχισαν όταν οι παίκτες της Κολωνίας πήγαν στο τέρμα του Αμβούργου για να μαζέψουν την μπάλα από τα δίχτυα, έχοντας μειώσει το σκορ σε 2-1. Μετά  από μία αναμπουμπούλα μέσα στο κέντρο της εστίας, ένας εξ αυτών παίρνει την μπάλα και κατευθύνεται προς τη σέντρα προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς καθυστέρηση το παιχνίδι. Καθώς όμως περνάει δίπλα από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, εκείνος πέφτει στο έδαφος σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, κρατώντας το στήθος του. Το «θέατρο» συνεχίζεται και όση ώρα παραμένει ξαπλωμένος στον αγωνιστικό χώρο, σφαδάζοντας όσο πιο… πειστικά μπορεί, ώστε να τον αντιληφθεί ο διαιτητής και να τιμωρήσει τον υποτιθέμενο υπεύθυνο του επεισοδίου. 

Φευ! Το αποτέλεσμα είναι τελείως αντίθετο από αυτό που επιδίωκε ο Παπαδόπουλος, καθώς ο διαιτητής χάρη και στη συνδρομή και της νέας τεχνολογίας (βλέπε video assistant referee ή πιο σύντομα VAR), τιμωρεί τον ίδιο με κίτρινη κάρτα για θέατρο, αντί τον αντίπαλο. Το «θέατρο» από τον έλληνα ποδοσφαιριστή έχει και συνέχεια, αυτή τη φορά με το αθώο, γεμάτο απορία και έκπληξη, βλέμμα για την τιμωρία του από το διαιτητή.

https://www.youtube.com/watch?v=jxndU0GYGZo

Χειρότερο όμως από την κίτρινη κάρτα είναι το ρεζιλίκι για τον Παπαδόπουλο, δεδομένου ότι μέσω των social media έγινε περίγελος όλων των ποδοσφαιρόφιλων στον πλανήτη, ακόμα και αυτών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με το δίκτυο Fox να κάνει ειδικά αναφορά στο πρωταγωνιστή του απίθανου θεατρινισμού.

Η ουσία όμως είναι ότι με τέτοιου είδους ενέργειες από έναν διεθνή, μάλιστα, με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας παίκτη, δυσφημείται το πρότυπο του έλληνα ποδοσφαιριστή και δίνεται λαβή για απαξιωτικά σχόλια σε βάρος των συναδέλφων του -ανάμεσά τους και συμπαίκτες του στην Εθνική- που αγωνίζονται εδώ και χρόνια στα ξένα γήπεδα.

Ήταν που ήταν αστεία η επιλογή του αριθμού 9 στη φανέλα για έναν κεντρικό αμυντικό (σ.σ. η φανέλα με το 9 παραδοσιακά προορίζεται για επιθετικούς) ήρθε και το «θέατρο» από τον 25χρονο ποδοσφαιριστή… Εκτός και αν μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα σκέφτεται να κάνει στροφή στην ηθοποιία, γιατί τότε το έχει σίγουρο το Όσκαρ!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...