313
Ο Νίκος Αλιβιζάτος | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι επτά προτάσεις Αλιβιζάτου για τον φορέα της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2017, 14:04
Ο Νίκος Αλιβιζάτος
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι επτά προτάσεις Αλιβιζάτου για τον φορέα της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2017, 14:04

Πυκνώνουν οι διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς αύριο Παρασκευή πρόκειται να συνεδριάσει η ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας για τον ενιαίο φορέα του Κέντρου – Κεντροαριστεράς, με επικεφαλής τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο.

Στο σχετικό γράμμα προς τα μέλη της Επιτροπής –άρα και τους υποψήφιους αρχηγούς και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο- ο κ. Αλιβιζάτος προτείνει καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων  για την ηγεσία και ημερομηνία ψηφοφορίας.

Μέχρι στιγμής υποψήφιοι είναι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Την πιθανότητα να είναι υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα εξετάζει και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η επιστολή Αλιβιζάτου έχει ως εξής:

«1. Καθορισμός ημερομηνιών.

Προτείνεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων η Παρασκευή  15.9 και για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας οι Κυριακές 19.11 και 26.11.

2. Προσόντα υποψηφίων.

Διαφοροποιούμε τους αρχηγούς κομμάτων από τους υπόλοιπους υποψηφίους ή ζητάμε από όλους τους υποψηφίους τα ίδια; Και ποια θα είναι αυτά ώστε να αποτραπούν οι “γραφικές” υποψηφιότητες; (Υπογραφές από απλούς πολίτες (έχει π.χ. προταθεί να είναι 1000 από 10 διαφορετικούς νομούς, ή 50 από αιρετούς ΟΤΑ & συνδικάτων).

3. Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Έχει γίνει σχετική προεργασία και εισηγείται ο Γιάννης Αναστασάκος.

4. Δημιουργία “Δικτύου Εμπιστοσύνης”

Επιλογή από εμάς των υπευθύνων ανά Περιφέρεια (11 + 2 Θεσσαλονίκη + 6 Αττική), καθώς και ανά νομό (εισηγείται ο Γ. Σωτηρέλης).

5.Συγκρότηση Εφορευτικών Επιτροπών

Πρόταση για εμπλοκή τοπικών Δικηγορικών Συλλόγων

6. Διοργάνωση debates

Πέραν των τηλεοπτικών (για τα οποία, ούτως ή άλλως, λίγα μπορούμε να κάνουμε), προτείνεται η διοργάνωση ενός τουλάχιστον “ζωντανού” σε κάθε περιφέρεια, με ευθύνη της Επιτροπής μας και συμμετοχή όσων από τους υποψηφίους το επιθυμούν.

7.Διεύρυνση της Επιτροπής μας και άλλα οργανωτικά.

Δεν περιμένω βέβαια να αποφασίσουμε την Παρασκευή, για όλα τα ανωτέρω θέματα. Γι’ αυτό ίσως χρειασθεί μια ακόμη συνεδρίαση, κατά προτίμηση στις 29 ή στις 30.8. Προσωπικά, πάντως, έχω δεσμευθεί να ανακοινώσω τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού (κατά προτίμηση με δελτίο τύπου) την Παρασκευή 1.9.2017.

Καλήν αντάμωση την Παρασκευή.

Πολύ φιλικά,

Ν.Κ. Αλιβιζάτος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...