175
|

Εγκρίθηκε η είσοδος του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2017, 17:14

Εγκρίθηκε η είσοδος του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2017, 17:14

Μια εξέλιξη που αλλάζει το τοπίο στον τραπεζικό κλάδο της χώρας, σημειώθηκε την Παρασκευή καθώς οι αρμόδιες εποπτικές αρχές –η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω του SSM– έδωσαν το «πράσινο φως» για την είσοδο της Lyktos Participations ως στρατηγικού επενδυτή με 21,49% στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Οπως σχολιάζουν αναλυτές, η εξέλιξη αυτή αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον κλάδο των συνεταιριστικών τραπεζών και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας. Κάποιοι δε επισημαίνουν ότι έρχεται στον απόηχο των σφοδρών και ανοίκειων επιθέσεων, μέσω στοχευμένων δημοσιευμάτων, που είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της Lyktos Participations, Μιχάλης Σάλλας.

Ο ίδιος ο κ. Σάλλας δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στην Παγκρήτια αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στην οικονομία της Κρήτης, στη δυναμική των συνεταιριστικών τραπεζών αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας συνολικότερα. Άμεσος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη διοίκηση της τράπεζας στην εκπόνηση ενός σχεδίου ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του πιστωτικού ιδρύματος για την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την προάσπιση των συμφερόντων των 84.000 μεριδιούχων-μετόχων μας και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News