369
Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Βούτσης και ο συγγραφέας Δημήτρης Τσιόδρας στην παρουσίαση του βιβλίου | YouTube

Εαρινή σύναξη πολιτικών για το βιβλίο του Δημήτρη Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2017, 10:08
Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Βούτσης και ο συγγραφέας Δημήτρης Τσιόδρας στην παρουσίαση του βιβλίου
|YouTube

Εαρινή σύναξη πολιτικών για το βιβλίο του Δημήτρη Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2017, 10:08

Η Ντόρα Μπακογιάννη να χαριεντίζεται με την Ολγα Γεροβασίλη. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος να τα ξαναλέει με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Γκίκας Χαρδούβελης να συναντά τον Νίκο Βούτση. Μια μάζωξη του πολιτικού δυναμικού της χώρας με αφορμή ένα βιβλίο!

Οχι οποιοδήποτε βιβλίο, αλλά το «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί: Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, οι εξωτερικές απειλές και τα όρια της συνεργασίας στην ΕΕ» που έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού και δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον σύγγραμμα παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη και συγκέντρωσε την αφρόκρεμα της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, και η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Αννα Διαμαντοπούλου.

tsiodrasss02gerdor
Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Γεροβασίλη, Γκίκας Χαρδούβελης, Βαγγέλης Βενιζέλος, ενώ στο κάδρο δεξιά διακρίνεται η φιγούρα του Αντώνη Σαμαρά.

Για το έργο του κ. Τσιόδρα μίλησαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ο οποίος μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι προλογίζουν το βιβλίο.

Αλλά πέραν των ομιλιών, η βραδιά είχε χαρακτηριστικά εαρινής συνάξεως πολιτικών. Ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» γράφει για το πηγαδάκι που έστησαν η Ντόρα Μπακογιάννη και η Ολγα Γεροβασίλη στο οποίο μπήκαν ο Γκίκας Χαρδούβελης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

mpenaki
Πλήθος κόσμου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη για την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα

Παρατηρητές στάθηκαν στην εμφάνιση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στις αναμενόμενες παρουσίες του «ποταμίσιου» και εορτάζοντα σήμερα (κλείνει τα 50) Γιώργου Μαυρωτά, καθώς και του ομόσταυλού του στο Ποτάμι Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος είχε πιάσει κουβέντα με την πρώην βουλευτή και υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί στο Μπενάκη για το βιβλίο του κ. Τσιόδρα. Ηταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο πατριάρχης της ελληνικής διπλωματίας Πέτρος Μολυβιάτης, οι πρώην υπουργοί Σταύρος Δήμας, Νίκος Δένδιας, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Ζαννιάς και πολλοί πολλοί άλλοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...