421
Ο Κώστας Ζουράρις ενώ ετοιμάζεται να κάνει μία ακόμη δήλωση | Kostis Ntantamis / SOOC

Ο Ζουράρις συμβουλεύει τους Κώες να ξεσηκωθούν κατά… της κυβέρνησης!

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2017, 13:55
Ο Κώστας Ζουράρις ενώ ετοιμάζεται να κάνει μία ακόμη δήλωση
|Kostis Ntantamis / SOOC

Ο Ζουράρις συμβουλεύει τους Κώες να ξεσηκωθούν κατά… της κυβέρνησης!

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2017, 13:55

Για όλα -ειδικά για ζητήματα εθνικής ασφάλειας αλλά και για το κρίσιμο Προσφυγικό- έχει μία παράλογη λύση και μία ακόμη πιο προκλητική πρόταση ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Τώρα, λαμβάνοντας υπόψιν τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στην Κω λόγω των κυβερνητικών σχεδίων να δημιουργηθεί ένα προαναχωρησιακό κέντρο για τη φιλοξενία (κράτηση πιο σωστά) αιτούντων άσυλο στο νησί, ο ίδιος συμβούλεψε στους κατοίκους να μετατρέψουν το παράπονό τους σε αγώνα! Ουσιαστικά τους συμβούλεψε να ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης στην οποία, ως μέλος των ΑΝΕΛ που συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει και κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το Προσφυγικό που ο ίδιος ως μέλος της κυβέρνησης θα έπρεπε να προωθεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κω «Έκφραση 97», ο δημοσιογράφος επεσήμανε στον κ. Ζουράρι ότι «η κυβέρνηση έχει απαξιώσει το νησί» και ότι «σκοπεύει να κατασκευάσει ένα προαναχωρησιακό κέντρο στο νησί, εκτός από το hotspot που έχουμε».

Ο υφυπουργός απάντησε με μία απίστευτη άνεση σαν να λέει το αυτονόητο: «Ε, ξεσηκωθείτε. Αν κρίνετε ότι είναι κακό, ξεσηκωθείτε, έτσι είναι αυτά». Και συνέχισε μιλώντας για τη νίκη του ΝΑΤΟ, για την επέλαση των Αμερικανών, του Σόιμπλε, των Γερμανών και πάει λέγοντας για να καταλήξει ότι: «αυτά θέλουν αγώνες».

Ισως ο κ. Ζουράρις προσπαθεί κάθε φορά να εντυπωσιάσει –ποιους;- με τις δηλώσεις του. Κάθε φορά πρέπει να είναι πιο προκλητικός από τον προηγούμενο εαυτό του. Να, πρόσφατα δήλωσε ότι για να αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις που προκαλεί σε τοπικές κοινωνίες η φοίτηση προσφυγόπουλων σε ελληνικά σχολεία, «πρέπει να συμμετέχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στη φιλοξενία των παιδιών προσφύγων».

Και κανείς δεν ξεχνά τη φράση που δεν θέλουν να θυμούνται τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας αλλά κυρίως των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός δημιουργίας προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά «πρώτης γραμμής» της προσφυγικής κρίσης βρίσκεται στον πυρήνα της κοινής πολιτικής για το Προσφυγικό μεταξύ της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι κάτοικοι και τοπικοί φορείς των νησιών αντιδρούν στην εφαρμογή του σχεδιασμού καθώς υποστηρίζουν ότι απειλείται το νησί ως τουριστικός προορισμός.

Αλλά αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχέδιο της κυβέρνησης και στη ΝΔ η οποία υπενθυμίζει ότι κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε τη δημιουργία κέντρων κλειστού τύπου. «Η κυβέρνηση μετά από δύο χρόνια ολέθριας και εθνικά επιζήμιας διαχείρισης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αποφασίζει σήμερα τη δημιουργία του πρώτου προαναχωρησιακού κέντρου – κλειστού τύπου στο νησί της Κω, επαναφέροντας ένα μέτρο που ως αντιπολίτευση κατήγγελλε και ως κυβέρνηση έσπευσε να καταργήσει», τόνισαν οι τομεάρχες Μεταναστευτικής Πολιτικής και Τουρισμού της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Μάνος Κόνσολας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...