426
Ξημερώματα 23ης Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλεί με οδηγό απορριματοφόρου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο Τύπου/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι άκουσε ο Κυριάκος από τους υπαλλήλους της καθαριότητας

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2016, 09:32
Ξημερώματα 23ης Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλεί με οδηγό απορριματοφόρου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο Τύπου/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι άκουσε ο Κυριάκος από τους υπαλλήλους της καθαριότητας

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2016, 09:32

Αξημέρωτα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο αμαξοστάσιο της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Ασκήσεις προεκλογικής ετοιμότητας; Ισως, άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει κάτι να κρύψει, ζητά επιτακτικά εδώ και καιρό εκλογές – σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που διαβεβαιώνει ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2019, αλλά κάνει προεκλογικού χαρακτήρα περιοδείες στη Θράκη, την Κρήτη και τώρα στη Μεσσηνία.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο και μίλησε με τους εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια να αναδείξει το έργο τους και να μάθει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μιλάμε για μια υπηρεσία που λειτουργεί αδιάλειπτα, 365 μέρες τον χρόνο και αφορά ουσιαστικά στη δημόσια υγεία. Μόνο στον Δήμο Αθηναίων, εργάζονται συνολικά στην καθαριότητα και στο μηχανολογικό τμήμα 2.000 άτομα (περίπου 600 εργαζόμενοι στην αποκομιδή, 900 στον οδοκαθαρισμό, 200 στα ειδικά συνεργεία, 200 στο μηχανολογικό).

Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια –και παρά την οικονομική κρίση– ο Δήμος Αθηναίων έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά του και έχει καταφέρει να διατηρεί την υπηρεσία αξιόμαχη και αποδοτική.

«Είχα τη μεγάλη χαρά, σήμερα νωρίς το πρωί, να επισκεφθώ την κεντρική εγκατάσταση καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας και να συνομιλήσω με τους εργαζομένους για τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι του Δήμου της Αθήνας κρατούν καθαρή την πόλη αυτές τις άγιες μέρες και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αλλά πέρα από τα συγχαρητήρια, τους αξίζει και η έμπρακτη υποστήριξη της Πολιτείας σε όλα τα επίπεδα. Ώστε να μπορούν να επιτελούν την αποστολή τους με ασφάλεια και χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους. 

190148

» Είχα την ευκαιρία συνομιλώντας με τους εργαζομένους, να διαπιστώσω ότι ένα εξαιρετικά περίπλοκο και δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στις προμήθειες, δεν επιτρέπει στους Δήμους να προμηθεύονται με την απαραίτητη ταχύτητα τα απολύτως βασικά, όσον αφορά στον εξοπλισμό ασφάλειας, που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

» Αυτές είναι κάποιες από τις θεσμικές ατέλειες, οι οποίες πρέπει να διορθωθούν, έτσι ώστε το σύστημα της διαχείρισης των απορριμμάτων να δουλεύει προς όφελος όλων. Και πρωτίστως, παρέχοντας στους εργαζόμενους, που επιτελούν αυτή την εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, την απαραίτητη ασφάλεια, ώστε να μην αισθάνονται ότι κάθε μέρα κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και η υγεία τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του.

aporrimat

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε και για έναν ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να κρατήσουν την πρωτεύουσα καθαρή: οι πορείες και διαδηλώσεις αλλά και η δράση των «γνωστών – αγνώστων» καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη δουλειά τους…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...