340
|

Τι κρύβει ο «σάλος» για τη φωτογραφία του Μαραντόνα με την αντιλόπη

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2016, 13:30

Τι κρύβει ο «σάλος» για τη φωτογραφία του Μαραντόνα με την αντιλόπη

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2016, 13:30

Πάντα προκαλούσε, είτε έβριζε τον Πάπα, είτε σνιφάροντας έναν δίσκο κοκαΐνης, είτε βάζοντας γκολ με το χέρι. Αλλά ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατάφερνε να έχει πάντα τον κόσμο με το μέρος του, εμφανιζόμενος ως ένας αμαρτωλός ποδοσφαιρικός Δον Κιχώτης. Ομως τώρα κινδυνεύει να χάσει αυτή την έξωθεν καλή μαρτυρία. Αιτία μια φωτογραφία του που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου: ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ποζάρει χαρούμενος έχοντας σκοτώσει μια ανυπεράσπιστη αντιλόπη.

Το θήραμα στα χέρια του Μαραντόνα είναι μια μικρή αντιλόπη (Αραβικός όρυξ), είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Η αγανάκτηση στα social media έγινε μεγαλύτερη όταν κάποιοι παρατήρησαν ότι το νεκρό ζώο ήταν ηλικίας μόλις μερικών μηνών. Οπως επισήμανε η εφημερίδα Clarin, ο 56χρονος Αργεντίνος βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών που θυμήθηκαν ότι ούτε καλός πατέρας υπήρξε στη ζωή του ο Μαραντόνα, ούτε καλός πολίτης, απλά ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Νάτσο Μόντες ντε Οκα.

Ωστόσο κάποιοι επισημαίνουν ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι επιθέσεις εναντίον του για τη φωτογραφία με την αντιλόπη –μια εικόνα που κανείς δεν ξέρει πότε τραβήχτηκε– πήραν διαστάσεις, αφού ο Μαραντόνα δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ. Πολλοί έσπευσαν να θυμίσουν ότι ο Μαραντόνα είναι και υποστηρικτής του Νικολάς Μαδούρο, προέδρου της Βενεζουέλας και βέβαια της Κούβας τoυ Φιντέλ και του Ραούλ Κάστρο. Μάλιστα είχε δημοσιεύσει το Σάββατο βίντεο στο YouTube για να υπερασπιστεί πολιτικά τη Βενεζουέλα.

https://www.youtube.com/watch?v=WE-v7AlqLBY

Αυτή του η αριστερή πολιτική τοποθέτηση βρήκε την «απάντησή» της στη φωτογραφία με την αντιλόπη· το Σάββατο έγινε η δήλωση του Μαραντόνα, την Δευτέρα δημοσιοποιήθηκε η εικόνα. Είναι προφανές ότι η φωτογραφία έχει τραβηχτεί παλαιότερα. Στο βίντεο από την προεορταστική προπόνηση ο Μαραντόνα είναι μεγαλύτερος και έχει γένια, ενώ στην εικόνα με το θήραμα είναι νεότερος και πιο παχύς.

Αυτή η χρονική διαφορά δεν απέτρεψε κάποιους να του επιτεθούν. «Αυτός ο Κιρχερίστας σκοτώνει ένα υπό εξαφάνιση είδος για να ταΐσει τους Βενεζουελάνους και τους Κουβανούς» έγραψε μια δημοσιογράφος.

Σε κάθε περίπτωση η κριτική που του ασκείται δεν είναι αδικαιολόγητη. Αδικαιολόγητη είναι η πράξη του να αφαιρέσει τη ζωή από ένα ζώο, έτσι για πλάκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...