464
Γιώργος Κουμουτσάκος και Αδωνις Γεωργιάδης δίπλα-δίπλα στη Βουλή. Στο twitter όμως βρέθηκαν απέναντι... | INTIMENEWS

Τι κρύβει η κόντρα Κουμουτσάκου – Γεωργιάδη για τους «κομμουνιστές»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2016, 15:42
Γιώργος Κουμουτσάκος και Αδωνις Γεωργιάδης δίπλα-δίπλα στη Βουλή. Στο twitter όμως βρέθηκαν απέναντι...
|INTIMENEWS

Τι κρύβει η κόντρα Κουμουτσάκου – Γεωργιάδη για τους «κομμουνιστές»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2016, 15:42

Η ήδη πολυσυζητημένη αναφορά του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη για τις χώρες όπου όποιος δηλώνει κομμουνιστής πηγαίνει στη φυλακή, ανέδειξε τον δυισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: από τη μία οι εκφραστές της Λαϊκής Δεξιάς που χειροκροτούν τον κ. Γεωργιάδη και από την άλλη κεντρώοι που τον αποδοκιμάζουν. Σε αυτούς τους τελευταίους εγγράφηκε εξ αρχής ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος που έσπευσε να χαρακτηρίσει «λάθος» την επίμαχη δήλωση του αντιπροέδρου, προκαλώντας μια σειρά από αντιδράσεις.

Αυτές οι αντιδράσεις καταγράφηκαν από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ φρόντισε μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να δημοσιοποιήσει ότι υπάρχουν πολλά σχόλια κατά του κ. Κουμουτσάκου τον οποίο βέβαια έσπευσε να χαρακτηρίσει «φίλο του».

«Παρακαλώ πολύ τους όποιους διαδικτυακούς μου φίλους, δεν θελω να διαβάζω σχόλια κατά του φίλου μου @GKoumoutsakos αντίπαλος είναι ο Σύριζα» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Κουμουτσάκος δεν το άφησε να πέσει κάτω και του υπενθύμισε ότι η άποψή του, εκ της θέσεώς του εκφράζει τη ΝΔ: «Αγαπητέ @AdonisGeorgiadi Οχι μόνον φίλος αλλά και εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος κ. Αντιπρόεδρε» του έγραψε. Η ανταπάντηση του κ. Γεωργιάδη πρόδωσε το πρόβλημα: «Προφανώς αλλά το φίλος το θεώρησα σημαντικότερο του Εκπροσώπου. Όλα καλά Γιώργο μου λήξις συναγερμού». 

Ωστε υπήρχε «συναγερμός» στη ΝΔ. Ασφαλώς. Η αντικομμουνιστική ρητορική του αντιπροέδρου της ΝΔ, μπορεί να είναι χρήσιμη ως άκουσμα για την κομματική βάση, όμως έφερε σε αμήχανη θέση το επίσημο κόμμα που επιχειρεί να κατακτήσει τον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Και το άδειασμα του αντιπροέδρου από επίσημα χείλη αυτά του εκπροσώπου Τύπου προκάλεσε μια νέα αντίδραση από μέρους του, μολονότι ο ίδιος έσπευσε από νωρίς το πρωί της Τρίτης να βγει στα κανάλια και να εξηγήσει τι είπε για τους κομμουνιστές και να υποστηρίξει ότι τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν σκοπίμως από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής έκφραση του Αδωνι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό και ξεκαθάρισε πλήρως από πλευράς της ΝΔ» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για να συμπληρώσει: «Ο ίδιος το ανασκεύασε κιόλας, γιατί το ξεκαθάρισε στη Βουλή, την ίδια μέρα. Μπορείς να τον κατηγορήσεις τον Αδωνι για πολλά, αλλά θάρρος έχει, καμιά φορά έχει χαρακτήρα λίγο πιο εκρηκτικό».

Στον εκρηκτικό χαρακτήρα του αντιπροέδρου στάθηκε και ο ομόβαθμός του στη ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η ΝΔ είναι μεγάλο κόμμα, «αρκετά πλατύ», όπως είπε. «Ο καθένας έχει το ταμπεραμέντο του. Μπορεί να συμβεί και στο μέλλον. Συμβαίνει αυτό. Τον τόνο όμως σε κάθε κόμμα τον δίνει ο πρόεδρός του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι γνωστή η πολιτική του ταυτότητα και η ΝΔ θα είναι πάντα το μεγάλο κόμμα της Κεντροδεξιάς», προσέθεσε. Αρα ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να το ξανακάνει. Επειδή είναι ο τύπος του, ένας Βαγγέλης Γιαννόπουλος της ΝΔ, λέει και μια (αντικομμουνιστική) κουβέντα παραπάνω. Αλλά θα είναι πάντα εκτός γραμμής…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...