189
Πρόσφυγες προσεύχονται στο Ελληνικό. Στις προσευχές τους θα περιλαμβάνουν και τη μετάβαση στην Κεντρική Ευρώπη | SOOC

Γερμανία: Πίεση στην Ελλάδα αν κάνει πίσω η Τουρκία στο Προσφυγικό

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2016, 14:09
Πρόσφυγες προσεύχονται στο Ελληνικό. Στις προσευχές τους θα περιλαμβάνουν και τη μετάβαση στην Κεντρική Ευρώπη
|SOOC

Γερμανία: Πίεση στην Ελλάδα αν κάνει πίσω η Τουρκία στο Προσφυγικό

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2016, 14:09

Συγκέντρωση προσφύγων σε χώρους κοντά στα σύνορα, «αξιόπιστη φύλαξη» των ελληνοτουρκικών συνόρων μέσω Frontex και διασφάλιση συνεργασίας της Ελλάδας «ακόμη και με οικονομική πίεση», δηλαδή με έμμεσο ή άμεσο οικονομικό εκβιασμό. Αυτό είναι, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, το Plan B της Γερμανίας σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Οι πληροφορίες προέρχονται από εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόσφυγες που φθάνουν στην Ευρώπη ή δεν μπορούν να απορριφθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, «θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής κοντά στα σύνορα, να καταγράφονται και να κατανέμονται βάσει ποσόστωσης στα κράτη-μέλη», επισημαίνεται στο έγγραφο. Σημειώνεται δε ότι «πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας, και με τη χρήση οικονομικής πίεσης». «Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή στα Δυτικά Βαλκάνια».

Το έγγραφο επισημαίνει επίσης το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάγκη διεύρυνσης των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα με την Ελβετία και την Γαλλία σε περίπτωση μετακίνησης των μεταναστευτικών οδών. «Για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της επαναπροώθησης, τρίτες χώρες έχουν μια ενισχυμένη σημασία: Η προθυμία και η δυνατότητά τους για συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά», καταλήγει το φερόμενο έγγραφο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...