328
| SOOC

Εκτός τηλεοπτικών αδειών το Mega

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2016, 10:11

Εκτός τηλεοπτικών αδειών το Mega

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2016, 10:11

Ηταν 20 Νοεμβρίου 1989 όταν η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ σήμερα, στεκόταν με μια σχετική αμηχανία μπροστά στην κάμερα για να παρουσιάσει «το πρώτο δελτίο ειδήσεων, της πρώτης μέρας λειτουργίας, του πρώτου μη κρατικού σταθμού τηλεοράσεως, δηλαδή του Mega Channel», όπως ήταν οι πρώτες της λέξεις. Και είναι 11 Αυγούστου 2016, όταν το Mega, χάνει τη μάχη των τηλεοπτικών αδειών, σχεδόν 27 χρόνια μετά από την ιστορική εκείνη πρώτη εκπομπή.

Κανονικά και επίσημα η τελική λίστα των υποψηφίων που θα μετάσχουν στη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ήταν να ανακοινωθεί στις 3 μ.μ. της Πέμπτης 11 Αυγούστου, ωστόσο ο κατάλογος κυκλοφόρησε νωρίτερα.

Τούτο διότι όπως έγινε γνωστό, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αποδέχτηκε τις προδικαστικές προσφυγές της Dimera Media Investment Ltd (συμφερόντων Ιβαν Σαββίδη) καθώς και της «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Α.Ε.» (κυπριακών συμφερόντων), ενώ αντιθέτως απέρριψε την ένσταση της Τηλέτυπος ΑΕ, αφήνοντας το Mega εκτός της τελικής φάσης του διαγωνισμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο φάκελός του Mega κρίθηκε εξαιρετικά ελλιπής…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Την ώρα που γινόταν γνωστή η απόρριψη της ένστασης της Τηλέτυπος, το Mega προέβαλλε εμβόλιμα στα σίριαλ του αρχείου του τα γνωστά μηνύματά «με την άδειά σας συνεχίζουμε». Το ερώτημα βέβαια είναι πώς θα συνεχίσει πλέον το κανάλι όταν οι χιλιάδες εργαζόμενοί του είναι μήνες απλήρωτοι, οι μέτοχοι παραμένουν σε απόσταση, η Τηλέτυπος δεν έχει διευθύνοντα σύμβουλο και οι βασικοί προμηθευτές τουλάχιστον αμήχανοι (προς το παρόν) αν θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Στο θέμα των αδειών και με αυτά τα δεδομένα οι υποψηφιότητες είναι πλέον εννέα:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) (δηλαδή Star)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV) του Φ. Βρυώνη

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) (συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη).

8. Dimera Media Investment Ltd (συμφερόντων Ιβαν Σαββίδη)

9. Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου ΑΕ (κυπριακών συμφερόντων)

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...