551
Η Ριάνα θα έχει έναν μεγάλο ρόλο στο «Ocean's Eight». Θα τη δείτε; | Photo by Christopher Polk/Getty Images for The Clara Lionel Foundation/Ιdeal Images

Θα έβλεπες ένα θηλυκό «Ocean’s Eight»;

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2016, 19:28
Η Ριάνα θα έχει έναν μεγάλο ρόλο στο «Ocean's Eight». Θα τη δείτε;
|Photo by Christopher Polk/Getty Images for The Clara Lionel Foundation/Ιdeal Images

Θα έβλεπες ένα θηλυκό «Ocean’s Eight»;

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2016, 19:28

Το ερώτημα είναι απλό αλλά βρίσκεται στον πυρήνα της χολιγουντιανής βιομηχανίας και της συζήτησης για την ταυτότητά του: Μπορούν οι γυναίκες ηθοποιοί να γοητεύσουν με το ίδιο (οικονομικό) αποτέλεσμα το κοινό; Αυτό καλείται να απαντήσει στην πράξη το «Ocean’s Eight» του (γνωστού από το «The Hunger Games») Γκάρι Ρος ένα είδος θηλυκού ριμέικ της περίφημης «Συμμορίας των 11» και των ταινιών που γέννησε.

Η Warner Bros ανακοίνωσε το καστ και όντως είναι κάτι παραπάνω από λαμπερό: εκτός από τις οσκαρικές Σάντρα Μπούλοκ και την Κέιτ Μπλάνσετ – που ήδη είχαν ανακοινωθεί- στην ταινία θα δούμε την Αν Χάθαγουεϊ, την Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, τη Ριάνα και την Ελίζαμπεθ Μπανκς. Θα μπορούν να σταθούν επάξια στη θέση του Τζορτζ Κλούνεϊ, του Μπραντ Πιτ, του Ματ Ντέιμον, του Αντι Γκαρσία, του Κέισι Αφλεκ και του Ελιοτ Γκουλντ που γέμισαν με την παρουσία τους το «Ocean’s Eleven» το 2011 – ένα δάνειο και αυτό της ομώνυμης ταινίας του 1960 με την άλλη αρχετυπική αντροπαρέα των Φρανκ Σινάτρα, Ντιν Μάρτιν, Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ, Πίτερ Λόφορντ.

To κάστινγκ της θηλυκής συμμορίας των οκτώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Σύμφωνα με πηγές κοντά στο πρότζεκτ δεν αποκλείεται να δούμε κάποιους από τους ηθοποιούς της πρώτης τριλογίας να κάνουν την εμφάνισή τους στην ταινία, ώστε να υπάρχει η σύνδεση.

Παραγωγός του φιλμ άλλωστε, θα είναι ο σκηνοθέτης της τριλογίας της «Συμμορίας» («11», «12» και «13») Στίβεν Σόντερμπεργκ.

oceans-eleven-10
Οι 11 του Ντάινι Οσεαν (ο Τζορτζ Κλούνεϊ, πέμπτος από αριστερά).

Η Warner Bros ποντάρει πολλά. Οχι τόσο στις σαραντάρες Μπούλοκ, Μπλάνσετ και Μπόναμ Κάρτερ, αλλά στην παρουσία της Ριάνα, την οποία η βιομηχανία του θεάματος πασχίζει απελπισμένα να παρουσιάσει ως κινηματογραφική σταρ. Είχε γίνει μια απόπειρα με το απαίσιο «Battleship» (2012), τώρα το ξαναπαλεύει με ακόμη μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, το «Valerian and the City of a Thousand Planets» του Ζαν-Λικ Μπεσόν. Το «Ocean’s Eight» θα είναι η πρώτη της σοβαρή απόπειρα σε έναν πιο… γήινο ρόλο. Στα 28 της, η γοητευτική τραγουδίστρια ελπίζει να μεταπηδήσει στη μεγάλη οθόνη.  Και η βιομηχανία ελπίζει να χτίσει μια νέα σταρ, όπως έχει καταφέρει με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα φιλμ με άνδρες πρωταγωνιστές προσπαθεί να επαναπροωθηθεί με γυναίκες στους κεντρικούς ρόλους. Το «Ghostbusters», ένα αξιαγάπητο δίδυμο ταινιών της δεκαετίας του 1980, επέστρεψε εφέτος με γυναίκες στην πρωταγωνιστική τετράδα (η Μελίσα ΜακΚάρθι και η Κρίστεν Γουίγκ στους βασικούς ρόλους). Δεν ήταν και φοβερή εμπορική επιτυχία – έβγαλε πάνω κάτω τα λεφτά της. Αλλά ήταν μια καλή απόπειρα.

Μια απόπειρα που απηχεί τον γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει στο Χόλιγουντ σχετικά με τη θέση των γυναικών ηθοποιών. Οχι μόνο για τις αμοιβές τους, αλλά για τη θέση τους. Το ζήτημα το έχουν εκθέσει πολλές σταρ του Χόλιγουντ – ακόμα και στην τελετή απονομής των Οσκαρ – και έχει αναδειχθεί από έρευνες που έχουν αποδείξει ότι οι παραγωγοί πληρώνουν λιγότερα τις γυναίκες από τους άνδρες για αντίστοιχους ρόλους. Αλλά, όπως σημειώνουν παράγοντες της βιομηχανίας, είναι ένα θέμα που για τον χρηματοδότη καταλήγει στο απλοϊκό (και φαλλοκρατικό να προσθέσουμε εμείς) ερώτημα:

Θα έβλεπες την ιστορία του Ντάνι Οσεαν με την Μπούλοκ να κρατά τον ρόλο αντί του Τζορτζ Κλούνεϊ;

Αλλά πάλι, ο τίτλος μαρτυρά μια πρόνοια των παραγωγών. Αν η «Συμμορία των 8» πάει καλά, θα υπάρχει και «Συμμορία των 9» και «Συμμορία των 10». Μια άλλη θηλυκή τριλογία λοιπόν. Είναι η ώρα για κάτι τέτοιο;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...