262
Ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Νταβός το 2010 | INTIMENEWS

Επιστροφή στον τόπο του «εγκλήματος»

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2015, 08:26
Ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Νταβός το 2010
|INTIMENEWS

Επιστροφή στον τόπο του «εγκλήματος»

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2015, 08:26

Ενστερνιζόμενος τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «έξω πάμε καλά», ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για έντονη διεθνή παρουσία και κινήσεις με βαρύ συμβολισμό αμέσως με τη νέα χρονιά.

Καλά ενημερωμένες πηγές θέλουν τον Πρωθυπουργό να παρευρίσκεται στο Νταβός για το 45ο Ετήσιο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ από τις 21-24 Ιανουαρίου.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Νταβός θα είναι τρόπον τινά μία επιστροφή στον «τόπο του εγκλήματος» αφού η αντίστοιχη παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη Σύνοδο του 2010, δεν ήταν μία ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. Ο τότε Πρωθυπουργός είχε αντιμετωπίσει ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας, λίγες μόλις εβδομάδες προτού μπούμε και επίσημα στην περιπέτεια των μνημονίων.

Πρωταρχικός στόχος του κ. Τσίπρα θα είναι όπως λέγεται η δημιουργία ενός «θετικού κλίματος» για τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Η αντίστοιχη προσπάθεια βέβαια, είχε αποβεί άκαρπη πριν από μερικούς μήνες, όταν ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο επενδυτικό φόρουμ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και σταρ της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, Μπιλ Κλίντον.

Ο κ. Τσίπρας θέλει στην παρούσα φάση να εντείνει την καλλιέργεια των ηγετικών του χαρακτηριστικών αλλά και να υλοποιήσει μία στρατηγική θετικής εικόνας διεθνώς για την Ελλάδα

Και όλα αυτά κατά την περίοδο όπου η χώρα θα βιώνει ένα νέο διάστημα ρευστότητας, καθώς οι εκκρεμότητες του Ασφαλιστικού και της φορολογίας των αγροτών, θα δοκιμάσουν εξαντλητικά τις κυβερνητικές αντοχές.

Πέραν της παρουσίας στο Νταβός ο Πρωθυπουργός προγραμματίζει να βρεθεί και πάλι στο Ισραήλ στις 26 Ιανουαρίου, την Κύπρο στις 27 του ίδιου μήνα ενώ δεν αποκλείεται εντός του Ιανουαρίου να επισκεφθεί και το Ιράν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί και η σύγκληση της τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...