548
| Nick Paleologos / SOOC

Τσιμουδιά για τον Πολάκη…

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:49

Τσιμουδιά για τον Πολάκη…

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:49

Η είδηση ότι ο Παύλος Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο 100 χιλιάδων ευρώ από μια (μη συστημική) Τράπεζα (εδώ) κυκλοφόρησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, όταν αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που το αποκάλυψε και, λίγο αργότερα, όταν έφτασε το έντυπο στα κιόσκια των πλατειών Συντάγματος και Ομονοίας. Πέρασαν ήδη 30 ώρες (μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) και δεν είχαμε καμιά πολιτική αντίδραση.

Ενώ, δηλαδή, η αποκάλυψη φιλοξενήθηκε σχεδόν παντού, πρωτίστως στα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης, αλλά και σε φιλοκυβερνητικά και, επιπλέον, απάντησε ο ίδιος ο καταγγελλόμενος (εδώ), κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν είπε τίποτα επί μία μέρα. Για να μη μου ξεφύγει καμιά ανακοίνωση, κοίταξα τις ιστοσελίδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν βρήκα τίποτα. Τσιμουδιά.
Δεν είναι περίεργο που, ενώ δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, όταν υπάρχει και το παραμικρό που αμφισβητεί το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», τώρα που βρήκαν ένα τέτοιο «αμάρτημα» του πιο μισητού ΣΥΡΙΖΑίου, έχουν πάθει τέτοια αφωνία; Οι εξηγήσεις είναι δύο:

Εξήγηση πρώτη: Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο. Όλα έγιναν νομίμως και ηθικώς. Δεν μου φαίνεται πολύ πειστικό. Κάτι θα είχαν να πουν. Είτε ότι το ποσό είναι μεγάλο για καταναλωτικό δάνειο. Είτε ότι δεν αρκούν οι εξασφαλίσεις που έβαλε. Είτε ότι, αφού ένας πολιτικός δεν μπορεί να ζήσει με 7.000 ευρώ το μήνα, προτιμότερο είναι να αλλάξει δουλειά, για να μην παίρνει δάνεια. Είτε ότι η Τράπεζα που του το έδωσε είναι η μόνη μη συστημική, με διοίκηση που διορίζεται από την κυβέρνηση.

Εξήγηση δεύτερη: Φρονίμως ποιούντες, οι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν ένα θέμα που γι’ αυτούς κάνει τζιζ. Τι να πουν για ένα δάνειο μερικών χιλιάδων, όταν οι ίδιοι χρωστάνε μερικά (τρόπος του λέγειν, 400 είναι) εκατομμύρια, τα οποία δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ ή θα αποπληρωθούν από τα πολιτικά εγγόνια τους, αν υπάρχουν; Τι να πουν, όταν έφτιαξαν ειδικό νόμο, ώστε να μην έχουν ποινικά προβλήματα όσοι έδωσαν τα δάνεια αυτά (εδώ); Ότι ο Πολάκης πήρε εκατό χιλιάδες, ενώ οι Τσοχατζόπουλοι κόσμησαν τον Κορυδαλλό και οι Μαντούβαλοι την σκαπούλαραν με αναστολή; Τι να πουν για τον Πολάκη μετά τα όσα είπε ο Τσουκάτος; Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Ασε που τα τραπεζικά δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα είναι παλιά και διακομματική πρακτική…

Ετσι, έχουμε το εξής φαινόμενο. Ο μπουνταλάς Πολάκης, αντί να ζητήσει τα εκατό χιλιάρικα από έναν πλούσιο συνάδελφό του (κάμποσοι υπουργοί και βουλευτές έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων, τόσο καρμίρηδες είναι;) πάει και τα παίρνει από «φιλική» του Τράπεζα. Και οι αντίπαλοί του δεν έχουν να πουν τίποτα, αφού τα δικά τους ντουλάπια είναι γεμάτα από παρόμοιους, αλλά πολύ μεγαλύτερους, σκελετούς.

Όποιος αναρωτιέται γιατί και πώς ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%-4% έφτασε στο 35% και κυβερνά, ας μην αναζητεί την εξήγηση μόνο στα Μνημόνια. Αλλά και στους ποικίλους σκελετούς των άλλων. Πώς, λοιπόν, αυτοί να κατατροπώσουν τον «ψιλικατζή» Πολάκη; Τον οποίο, παρεμπιπτόντως, έπρεπε να έχει διώξει ο Τσίπρας για την απαράδεκτη εικόνα του να φουμάρει ανερυθρίαστα-υπουργός Υγείας, τρομάρα του- αλλά και ως καθ’ έξιν υβριστή, ακόμα και νεκρών.

Για το δάνειο του Πολάκη και την αφωνία των αντιπάλων του, η εξήγηση (αν και καθόλου… χριστιανική!), βρίσκεται στην ευαγγελική περικοπή «ο αναμάρτητος υμών πρώτος λίθον βαλέτω»…

ΥΓ. Για τεχνικούς λόγους το κείμενο δημοσιεύτηκε με σχετική καθυστέρηση, στο μεταξύ μίλησε για την υπόθεση η Μαρία Σπυράκη (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News