397
Ο Παύλος Πολάκης με τους φακέλους του στην Εξεταστική για την Υγεία. Τώρα βρήκε καινούργια στοιχεία σε μυστική κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Συριζαίος εκδικητής

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 5 Νοεμβρίου 2018, 06:28
Ο Παύλος Πολάκης με τους φακέλους του στην Εξεταστική για την Υγεία. Τώρα βρήκε καινούργια στοιχεία σε μυστική κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Συριζαίος εκδικητής

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 5 Νοεμβρίου 2018, 06:28

Εξ όσων θυμάμαι, αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη καριέρα ως εκδικητής ήταν ο Ζορό, αλλά όταν εκτέθηκε στη λαϊκή ψήφο εμφανίστηκε ως Ψωμιάδης. Ο ρόλος του εκδικητή μπορεί να κόβει εισιτήρια, αλλά δεν βάζει ψήφους στο σακούλι. Ωστόσο είναι το μόνο που απέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση πλέον πολιτεύεται ως εκδικητής και μάλιστα όχι ως μασκοφόρος. Ως μυστακοφόρος. Έχει το πρόσωπο του Πολάκη που, μέσα σε ένα φαντασιακό τοπίο βουκολικού δράματος, είναι έφιππος, ζωσμένος φυσεκλίκια και οδηγεί στη φυλακή τους κλέφτες. Καλό για να το γυρίσουν στην ΕΡΤ. Όμως για εκλογές δεν το βλέπω να κάνει σουξέ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας είπε ότι οι εκλογές θα αργήσουν. Δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για πολιτική πρόβλεψη ή για προσευχή. Εντάξει. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν, ξέρουμε πώς θα φτάσουμε ως εκεί. Με την κυβέρνηση να στήνει Προανακριτική για την Υγεία, παραγγέλλοντας στο μαραγκό εδώλια -εν ανάγκη μπορούν να στήσουν το Ειδικό Δικαστήριο εκεί που δικάζεται η Χρυσή Αυγή, μήπως και καθυστερήσουν περισσότερο τη διαδικασία κατά των παλιόφιλων της Πλατείας. Στο μεταξύ, λίγο ο χειρισμός στη Novartis, λίγο ο Πολάκης, έχουν υπονομεύσει την όποια αξιοπιστία πορίσματος ή ενδεχόμενων αποκαλύψεων. Ακόμα και αν αποκαλυφθούν λαδιές, οι υπεύθυνοι θα δείχνουν τον Πολάκη και το κλίμα των ημερών.

Επίσης εκτός από την κρύπτη, με τα κρυμμένα τιμολόγια στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ενδέχεται να αποκαλυφθεί και πηγάδι με υπολείμματα από μίζες και σκισμένα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας σε ρουσφέτια. Ίσως και ένας ομαδικός τάφος με τους νεκρούς της ΕΡΤ. Και κάθε Κυριακή θα βγαίνουν καινούργια σκάνδαλα. Τέσσερα χρόνια δεν είχαν βρει τίποτα. Τώρα αποκαλύπτονται. Σκάνδαλα αργής ωρίμανσης.

Όμως τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν; Τίποτα.

Η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο του Βαρουφάκη οδήγησε σε μία πεντακάθαρη απομόνωση από τις αγορές. Η ηλιθιότητα στους χειρισμούς των εθνικών έχει κάνει τη χώρα να γυρίζει ποτέ το ένα και πότε το άλλο μάγουλο. Από το τίποτα εκείνη η ανοησία για «τη χώρα που μεγάλωσε» επί των ημερών τους, φτάσαμε στην παραδοχή της «ειδικής συνθήκης» του Αιγαίου, με τον Ερντογάν να μας δείχνει τα κανόνια του. Οι τράπεζες ασθμαίνουν και οι επενδύσεις καθυστερούν στον δρόμο. Ακόμα και στο ΤΑΙΠΕΔ δεν πιστεύουν ότι το έργο του Ελληνικού θα ξεκινήσει ως το τέλος του χρόνου.

Τι έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ;

Να μοιράζει χρήμα και επιδόματα, να κάνει προσλήψεις και να παριστάνει τον εκδικητή. Να δώσουμε κάτι ψιλά στον λαό, να αγοράσει πασατέμπο για να χαζέψει το κυνήγι των κλεφτών. Αυτό έχουν, αυτό θα πουλήσουν. Μέχρι να αρχίσουν να πουλάνε τρέλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News