353
Τσίπρας και Καμμένος σαν να κοιτούν τον Κοτζιά να φεύγει. Αλλωστε η ώρα του αποχαιρετισμού είναι η ώρα της αλήθειας... | CreativeProtagon/SOOC

Ποιος τελικά κυβερνά αυτόν τον τόπο, Αλέξη;

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 17 Οκτωβρίου 2018, 15:53
Τσίπρας και Καμμένος σαν να κοιτούν τον Κοτζιά να φεύγει. Αλλωστε η ώρα του αποχαιρετισμού είναι η ώρα της αλήθειας...
|CreativeProtagon/SOOC

Ποιος τελικά κυβερνά αυτόν τον τόπο, Αλέξη;

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 17 Οκτωβρίου 2018, 15:53

Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε το Μακεδονικό για τρεις λόγους. Πρώτον, για να κάνει και μία θετική εγγραφή στην ιστορική του παρακαταθήκη -εδώ διαβάσαμε μέχρι και ότι ήταν φαβορί για Νομπέλ Ειρήνης. Δεύτερον, για να επιβεβαιώσει τη μεταστροφή του προς τον ρεαλισμό και τη συστημική Δύση -τώρα κατάλαβε πώς γίνονται οι δουλειές. Τρίτον, για να διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία.

Τελικώς έκανε μία τρύπα στο νερό της Δοϊράνης, μέσα στην οποία έπεσε ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Και η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν ζημιώθηκε, αλλά καρπώνεται τα πολιτικά οφέλη. Μιλάμε για το τζακ ποτ του αποτυχημένου τώρα. Τρεις κεντρικές επιλογές έκανε (σύγκρουση με δανειστές, καθαρή έξοδος και Μακεδονικό) και βρήκε τοίχο και στις τρεις. Κακή συγκυρία ή, απλώς, αδυναμία ανάγνωσης της πραγματικότητας; Το δεύτερο. Στοιχειώδης άγνοια και τυχοδιωκτικοί ερασιτεχνισμοί.

Οι μάγοι της ίντριγκας, τα καλύτερα δεκάρια στο γήπεδο της πολιτικής, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς, βρέθηκαν να κρέμονται από τις αποφάσεις του Καμμένου και τη συνείδηση της Κουντουρά, μόνο και μόνο για να κερδίσουν ακόμα λίγους μήνες. Ανθρώπινο είναι. Αλλά έγινε αναξιοπρεπές. Ο Πρωθυπουργός,αφού παρακάλεσε τους υπουργούς, δηλαδή τον Καμμένο, να μη ρίξουν την κυβέρνηση άφησε ακάλυπτο τον υπουργό που υλοποίησε την πιο εμβληματική πρωτοβουλία της διαχείρισής του. Για αυτό και ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο, προκειμένου να τελειώσει τη δουλειά -παρεμπιπτόντως το να κρατάει ο Πρωθυπουργός και το χαρτοφυλάκιο της διπλωματίας παραπέμπει σε άλλες εποχές ή σε μακρινές χώρες.

Η αποχώρηση Κοτζιά δεν έχει να κάνει με χάραξη πολιτικής, αλλά με το παιχνίδι ισχύος ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον κυβερνητικό του εταίρο. Πλέον ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ενώπιον λαού και υπουργών ότι ο Πάνος Καμμένος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Μετά τον Φίλη, «καθάρισε» και τον Κοτζιά.

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός δεν φοβάται τον Καμμένο για λόγους κοινοβουλευτικής ισορροπίας. Εδώ και εβδομάδες ο Τζανακόπουλος λέει προς πάσα κατεύθυνση ότι αν μετρηθούν, θα βρεθούν επαρκείς και χωρίς τους ΑΝΕΛ. Υπάρχει και κάτι άλλο που το ξέρουν μόνο οι δυο τους και δεν θέλουν να το μάθουμε και οι υπόλοιποι; Πιθανώς.

Υ.Γ: Στην αντιπαράθεση μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά άνοιξε και θέμα διαχείρισης μυστικών κονδυλίων. Ποντάρουμε στον Καμμένο να βγάλει ονόματα, να γελάσει ο κάθε πικραμένος ή απορημένος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News