336
Ο Aλ. Τσίπρας με τον ναύαρχο Αποστολάκη στο Μαξίμου: ο πρώτος εν ενεργεία στρατιωτικός που τοποθετείται υπουργός Αμυνας μετά τη Μεταπολίτευση και μάλιστα από την Πρώτη Φορά Αριστερά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η συγκαμένη κυβέρνηση

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 14 Ιανουαρίου 2019, 16:34
Ο Aλ. Τσίπρας με τον ναύαρχο Αποστολάκη στο Μαξίμου: ο πρώτος εν ενεργεία στρατιωτικός που τοποθετείται υπουργός Αμυνας μετά τη Μεταπολίτευση και μάλιστα από την Πρώτη Φορά Αριστερά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η συγκαμένη κυβέρνηση

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 14 Ιανουαρίου 2019, 16:34

Το κακοστημένο κουκλοθέατρο του Τσίπρα και του Καμμένου διαμορφώνει το νέο πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει προς τις εκλογές.

Η κεντροαριστερή(sic) στροφή του Πρωθυπουργού ολοκληρώνεται με την de facto ένταξη στην κοινοβουλευτική του ομάδα όσων του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη το βράδυ. Των περισσότερων δηλαδή ΑΝΕΛιτών, της Παπακώστα –γνήσιων και αυθεντικών εκπροσώπων της Κεντροαριστεράς;– και του Δανέλλη, ο οποίος ακόμη το παίζει Ποτάμι, δοκιμάζοντας τα απομεινάρια της σοβαρότητας και του Θεοδωράκη, όσο τον κρατάει στο κόμμα. Εστω και τώρα, στο τέλος, ο Σταύρος μπορεί πάντως να πετάξει κάποιον έξω από την ΚΟ. Και ας μείνει χωρίς ΚΟ. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Ο Δανέλλης είναι ΣΥΡΙΖΑ. Οπως και όλοι οι άλλοι. Μεταξύ αυτών και ο πρώτος εν ενεργεία στρατιωτικός που τοποθετείται υπουργός έπειτα από 45 χρόνια –έχει σημασία το χρονικό διάστημα…

Και αυτή είναι εν ολίγοις η μετάλλαξη της νέο-αριστεράς του Τσίπρα.

Η μετατροπή της σε ένα πολιτικό δοχείο υποδοχής όλων των πολιτικών desperados της περιόδου, οι οποίοι με διάφορα γελοία προσχήματα και δικαιολογίες, μη αντιλαμβανόμενοι τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί, βγήκαν σαν τα σαλιγκάρια τις τελευταίες ώρες να δηλώσουν ότι στηρίζουν την καταρρέουσα κυβέρνηση. Και διάφορα άλλα άσχετα και αδιάφορα.

Τέτοιο παρακμιακό πολιτικό περιβάλλον δεν υπήρξε στη χώρα από τη Μεταπολίτευση και έπειτα. Υπό αυτήν την έννοια, ο Τσίπρας πραγματικά κάνει πράξη εκείνη την κενολογία για το «τέλος της Μεταπολίτευσης». Εφερε στη χώρα και στην πολιτική ζωή την ατμόσφαιρα και τις πρακτικές που κυριάρχησαν πριν από τη Μεταπολίτευση.

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι πλέον μία… συγκαμένη κυβέρνηση, αποτελούμενη από απελπισμένους εν όψει εκλογών, χωρίς σχέδιο και πολιτική συγκρότηση και με μοναδικό στόχο την ψήφιση μίας -στην καλύτερη περίπτωση- αμφιλεγόμενης συμφωνίας για την ΠΓΔΜ, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν μία από τις βασικές «αποστολές» της.

Ως συγκαμένη λοιπόν θα προχωρεί.

Και ο Τσίπρας θα υποδύεται τον Πρωθυπουργό, ο Καμμένος τον στενοχωρημένο, η Κουντουρά την άνετη και ωραία, η Παπακώστα την καραμανλική, όσοι γίνουν υπουργοί σε λίγες ημέρες τους πολιτικούς παράγοντες και οι υπόλοιποι ό,τι εκείνοι νομίζουν.

Η παράσταση δεν έχει τελειώσει ακόμη και αν δεν συμβούν άλλα, μπορεί και να είναι διασκεδαστική.