394
| youtube.com

Απόστολε Γκλέτσο, το καις το «ψάρι» σου

Απόστολε Γκλέτσο, το καις το «ψάρι» σου

Αν κάτι μου έχει μάθει το stand up comedy είναι ότι ένα αστείο για να λειτουργήσει, χρειάζεται ένα punch line, ένα σημείο που θα ξαφνιάσει ευχάριστα τον θεατή και θα τον κάνει γελάσει.

Το άλλο που μ’ έμαθε αυτή η δουλειά είναι ότι το αστείο έχει κάποια όρια που καλό είναι να μην ξεπεράσεις, αν θέλεις να μην το ξεχειλώσεις και τελικά, να το κάψεις.

Κάπως έτσι, νομίζω, ο Απόστολος Γκλέτσος κινδυνεύει να κάψει το «ψάρι» του. Το οποίο δεν είναι αστείο, αλλά ήταν μια απίθανη δήλωση-punch line που μας ξάφνιασε  ευχάριστα, μας έκανε να χαμογελάσουμε. Και ταυτόχρονα πάτησε τον κάλο του συντηρητισμού μας, τον κάλο του ελληναρά κάφρου -και πιθανότατα μέχρι τώρα φαν και ψηφοφόρο του Γκλέτσου- που αδυνατεί να φανταστεί ότι ο ομοφυλόφιλος μπορεί  να είναι και σαν το είδωλό του, αρρενωπός και μάγκας.

Αλλά το «ψάρι» αρχίζει και ξεχειλώνει. Το ξεχειλώνουν τα media κι ο Απόστολος δεν κρατάει τα λουριά, δεν προστατεύει την τόσο σημαντική δήλωσή του

Ναι, πολύ μου άρεσε η δήλωση του Απόστολου. Ηταν κάτι που ο ψηφοφόρος Καμμένου που αμφισβητεί το Σύμφωνο Συμβίωσης και η κυρία που παίρνει στα σοβαρά τις ανοησίες του Ανθιμου και του Σεραφείμ Πειραιώς περί ομοφυλοφιλίας, έπρεπε ν’ ακούσουν.

Αλλά το «ψάρι» αρχίζει και ξεχειλώνει. Το ξεχειλώνουν τα media κι ο Απόστολος δεν κρατάει τα λουριά, δεν προστατεύει την τόσο σημαντική δήλωσή του.

Αντιθέτως, βγαίνει από δω κι από κει και μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο φυσικά και τον καλούν όλοι γιατί όλοι θέλουν ν’ αρπάξουν μια μπουκιά απ’ την πίτα σε τέτοιες περιπτώσεις, αρχίζει και το γδύνει απ’ τη σοβαρότητά του. Αρχίζει και το γελοιοποιεί, αρχίζει και το κανιβαλίζει.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στον Θέμο, στο «Ολα». Εκεί έφτασε να αναλύει την ομοφυλοφιλία με κριτήρια παράλογα, έφτασε μεταξύ σοβαρού κι αστείου να κάνει τεστ ομοφυλοφιλίας στον παρουσιαστή, καταλήγοντας στη διαπίστωση ότι όποιος γουστάρει Μαρινέλλα έχει τάσεις να ψήσει το ψάρι κι απ’ τις δυο μεριές. Ή ότι όποιος δεν το έχει ψήσει κι απ’ τις δυο μεριές έχει ομοφοβικές τάσεις.

Και λέγοντας το ένα κουλό δίπλα στο άλλο, ούτε λίγο ούτε πολύ υπονόησε ότι οι άντρες που δεν έχουν δοκιμάσει με άντρες, είναι ή καταπιεσμένοι ομοφυλόφιλοι ή ομοφοβικοί.

ΥΓ: Αποστόλη δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά υπάρχουν άντρες που δεν είναι ομοφυλόφιλοι και δεν είναι και ομοφοβικοί. Και εν πάση περιπτώσει, είναι πραγματικά κρίμα το «ψάρι» σου, αυτή η δήλωση-έπος που έκανες, να πάει στράφι απ’ το ξεχείλωμα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...