385
Νίκος Παππάς και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε χαμογελαστές στιγμές επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Ο Παπαγγελόπουλος επιβεβαιώνει τη συνάντηση με Μιωνή – Παππά στο Μαξίμου: «θέλαμε να τον… βοηθήσουμε»

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 15:43
Νίκος Παππάς και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε χαμογελαστές στιγμές επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Ο Παπαγγελόπουλος επιβεβαιώνει τη συνάντηση με Μιωνή – Παππά στο Μαξίμου: «θέλαμε να τον… βοηθήσουμε»

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 15:43

Μετά τα όσα είπε εναντίον του στην Προανακριτική (εδώ) ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιβεβαίωσε τη συνάντησή του με τον μάρτυρα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, έκανε λόγο για δήθεν εκβιασμό και επιφυλάχθηκε να μιλήσει «εν ευθέτω χρόνω» για τον ρόλο του κ. Μιωνή και τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον σύμβουλό του, Σταύρο Παπασταύρου.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση-απάντηση Παπαγγελόπουλου για την κατάθεση Μιωνή:

«Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ  Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.

Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως  Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ. .

Για τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.

Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι. Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.

Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.

Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.

Αυτά προς το παρόν.

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου».