354
«Αccount suspended» η ένδειξη στον λογαριασμό του αποκαλούμενου πλέον ως «Γε» | Τwitter

O Ελον Μασκ «κατέβασε» τον Κάνιε Γουέστ από το Twitter για υποκίνηση βίας

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 10:26
«Αccount suspended» η ένδειξη στον λογαριασμό του αποκαλούμενου πλέον ως «Γε»
|Τwitter

O Ελον Μασκ «κατέβασε» τον Κάνιε Γουέστ από το Twitter για υποκίνηση βίας

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 10:26

Μόλις δύο μήνες μετά το comeback του αμερικανού ράπερ Κάνιε Γουέστ στον θαυμαστό κόσμο του Twitter, το νέο «αφεντικό» της πλατφόρμας, Ελον Μάσκ, «κατέβασε» ξανά τον λογαριασμό του, με την αιτιολογία της «υποκίνησης βίας», στη σκιά του νέου αντισημιτικού παραληρήματος και των δηλώσεων θαυμασμού για τον Χίτλερ από τον μεταξύ άλλων επίδοξο υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του την Πέμπτη το βράδυ, ο Μασκ –ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε καλωσορίσει την επιστροφή στην πλατφόρμα του ράπερ, γνωστού πλέον ως Γε (Υe)– έγραψε:

«Εκανα ό,τι μπορούσα. Παρ’ όλα αυτά, παραβίασε και πάλι τον κανόνα μας εναντίον της υποκίνησης βίας. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί».

Eίχε προηγηθεί η ανάρτηση του Γουέστ με την εικόνα ενός αγκυλωτού σταυρού που μπλέκεται με το άστρο του Δαυίδ.

Kanye West Shares Image of Swastika Combined with Star of David After He Says He Loves Nazis – and Jews

Αφού το Twitter διέγραψε ένα ακόμη μήνυμα του Γε, ο λογαριασμός του «κατέβηκε» μέσα σε διάστημα μιας ώρας.

«Ελον κανόνισε τον Κάνιε, παρακαλώ», ήταν νωρίτερα η προτροπή ενός από τους χρήστες του Τwitter στον Μασκ.

Σε ένα ακόμη αντισημιτικό του ξέσπασμα, μιλώντας αυτή τη φορά πίσω από μία μαύρη μάσκα στον ιστότοπο InfoWars του συνωμοσιολόγου Aλεξ Τζόουνς, την Πέμπτη (βίντεο κάτω), ο Γουέστ δεν δίστασε να εκθειάσει τον Χίτλερ και τους Ναζί, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι φταίνε τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης που «μας έκαναν να νιώθουμε ότι οι Ναζί και ο Χίτλερ δεν πρόσφεραν ποτέ τίποτα αξιόλογο στον κόσμο».

«Μου αρέσει ο Χίτλερ», είπε. «Πρέπει να σταματήσουμε να δυσφημούμε τους Ναζί όλη την ώρα. Κάθε άνθρωπος έχει να συνεισφέρει κάτι πολύτιμο, ειδικά ο Χίτλερ», ήταν η άποψη που θέλησε να μοιραστεί με τον κόσμο που τον παρακολουθούσε.

«Εχετε ένα κόλλημα με τον Χίτλερ», παρατήρησε ο Τζόουνς, ωστόσο ο καλεσμένος του δεν έδειξε να πτοείται:  «Δεν μου αρέσει η λέξη “κακό” δίπλα στους Ναζί. Λατρεύω τους Εβραίους, αλλά αγαπώ και τους Ναζί. Γιατί έκαναν και καλά πράγματα. Πρέπει να σταματήσουμε να διώκουμε τους Ναζί όλη την ώρα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...