309
Το κτίριο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα | Facebook/Ambasciata d'Italia ad Atene

Εκαψαν το αυτοκίνητο ιταλίδας διπλωμάτη στου Παπάγου

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 10:08
Το κτίριο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα
|Facebook/Ambasciata d'Italia ad Atene

Εκαψαν το αυτοκίνητο ιταλίδας διπλωμάτη στου Παπάγου

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 10:08

Επίθεση κατά ιταλίδας διπλωμάτη εξαπέλυσαν άγνωστοι τη νύχτα, οι οποίοι πυρπόλησαν όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ πολυκατοικίας στην περιοχή του Παπάγου.

Η ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα ανέφερε απλώς πως το όχημα ανήκει σε ιταλό διπλωμάτη, ωστόσο ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το αυτοκίνητο ήταν της Σουζάνα Σλάιν, Νο2 της διπλωματικής αποστολής της Ιταλίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ περίπου στις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι προσέγγισαν τον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Μπλέσσα, και έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο.

Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά εκτός από το αυτοκίνητο που έγινε παρανάλωμα του πυρός προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα.

Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει «με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα τη σοβαρή εγκληματική πράξη».

Σύμπτωση ή όχι, η εμπρηστική επίθεση κατά της Σουζάνα Σλάιν σημειώθηκε ενώ στην Αθήνα αναμενόταν ο Αντόνιο Ταγιάνι, υπ. Εξωτερικών της Ιταλίας, ο οποίος συμμετέχει στη συνάντηση του Προεδρείου (Bureau) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα έχει σειρά επαφών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας ανέφερε πως επικοινώνησε με τη Σουζάνα Σλάιν για να της εκφράσει την αλληλεγγύη του. Προσέθεσε πως κατά την παρουσία του στην Αθήνα θα επισκεφτεί και την ιταλική πρεσβεία.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια, που όμως δεν πρόκειται να διαταράξει επ΄ ουδενί τις άριστες ελληνο-ιταλικές σχέσεις.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

»Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...