636
Από την περιοδεία Κασσελάκη στην Ηπειρο | In Time News / ΣΤΟΪΤΣΕΒΑ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αντιδράσεις προκαλεί νέα δήλωση Κασσελάκη: «Αν σας πει κανείς τίποτα, μου το λέτε και θα τους ξεσκίσω»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2024, 20:19
Από την περιοδεία Κασσελάκη στην Ηπειρο
|In Time News / ΣΤΟΪΤΣΕΒΑ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αντιδράσεις προκαλεί νέα δήλωση Κασσελάκη: «Αν σας πει κανείς τίποτα, μου το λέτε και θα τους ξεσκίσω»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2024, 20:19

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε μια ακόμη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μόνο ώρες μετά τα περί «υπουργών-δολοφόνων», σε μια πρωτοφανή προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών. Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφερθεί, επακριβώς, σε «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» την Τρίτη του Πάσχα, ενώ συνομιλούσε με πολίτες στην Ηγουμενίτσα.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επανήλθε», παρά την κριτική ακόμη και εκ των έσω για τις λεκτικές ακρότητες, απειλώντας ότι «θα ξεσκίσει» όσους «πειράξουν» τους εργαζόμενους στους οποίους απευθυνόταν, στην Πρέβεζα αυτή τη φορά.

«Παιδιά, ανοιχτά μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Και μη φοβάστε για αντίποινα. Αν διανοηθεί κανείς να σας πει τίποτα, μου το λέτε να τους ξεσκίσω» ακούγεται να λέει ο κ. Κασσελάκης στο ηχητικό απόσπασμα που ήρθε στο φως.

Το σχετικό βίντεο, όπως αναρτήθηκε από την «Ομάδα Αλήθειας»:

«Από το αλήστου μνήμης “έπρεπε να τους χώσω πέντε μέτρα κάτω από τη γη” του κ. Πολάκη, στο “θα τους ξεσκίσω” του κ. Κασσελάκη, μια αλλαγή ηγεσίας δρόμος…» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός σε δήλωσή του για το ηχητικό από τη συζήτηση που είχε ο κ. Κασσελάκης με υγειονομικούς στην πόλη της Ηπείρου.

Ευχήθηκε, δε, στην Κουμουνδούρου: «Να τον χαίρονται… Και τον νέο τους πρόεδρο και τον πολιτικό πολιτισμό τους!».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο κ. Ρωμανός αναρωτήθηκε, δε, «τι θα γινόταν αν αυτή τη δήλωση την είχε κάνει για τους πολιτικούς του αντιπάλους πρόεδρος άλλου κόμματος».

Σε δική του ανάρτηση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Κασσελάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης κατήγγειλε «ρητορική μίσους, αθλιότητες, αλητείες και παρεκτροπές» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ελληνικός λαός», προσέθεσε, «τα έχει αποκηρύξει εδώ και χρόνια και είναι κρίμα που ο κ. Κασσελάκης δεν το έχει αντιληφθεί αλλά συνεχίζει να μας πλασάρει την ανήθικη εκφορά πολιτικού λόγου, την έπαρση και την κενότητα ως προοδευτισμό…».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δικαιολογήσει τον πρόεδρο λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης «θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους που η ΝΔ προσπαθεί να φιμώσει», «θα βρίσκεται δίπλα σε όσους φοβούνται να μιλήσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους» και «θα γίνει ασπίδα για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που απειλούνται με διάφορους τρόπους προκειμένου να μη χαλάσουν την καλοπληρωμένη, ψεύτικη εικόνα της αδίστακτης κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Η Κουμουνδούρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί, εξάλλου, στην πλατφόρμα isyriza.gr «για όσους θέλουν να καταγγείλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

Με αφορμή τη λειτουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας, η αξιωματική αντιπολίτευση έκλεισε την ανακοίνωσή της –για το «θα τους ξεσκίσω»!– με την υπόσχεση πως «μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής ξεκινάει».

Στην ίδια γραμμή η απάντηση Κασσελάκη στην κριτική Ρωμανού, λίγο αργότερα. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να συνδέσει το περιστατικό με λεκτική αντιπαράθεση που είχε με εργαζόμενους του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης προ ημερών:

«Τι έγινε τώρα, παρεξηγήθηκε η ΝΔ επειδή είπα ότι θα ξεσκίσω όποιον τολμήσει να προβεί σε κομματικά αντίποινα προς γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικούς που αποκαλύπτουν τη διάλυση και την κακοδιαχείριση στο ΕΣΥ;

»Το ξαναλέω λοιπόν. Θα είμαι δίπλα σε αυτούς που ο υπουργός Υγείας αποκαλεί “κάφρους” και “ανθρωπάκια” και δεν θα αφήσω να τους τρομοκρατήσει κανείς!».

Η μομφή Κασσελάκη προς τον Αδωνι Γεωργιάδη αφορά στην αντίδραση του υπουργού όταν συνδικαλιστές του ΕΣΥ διέκοψαν ομιλία του στη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη.

Ο υπουργός Υγείας είχε εκφράσει την έντονη ενόχλησή του με τη στάση των υγειονομικών να διακόψουν με τη διαμαρτυρία τους και το κομμάτι των ευχών που διάβαζαν, στο πλαίσιο της τελετής, οι ιερείς. Το συμβάν έλαβε άλλωστε χώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το περιστατικό έληξε με τον κ. Γεωργιάδη να ολοκληρώνει την ομιλία του κανονικά, αφότου κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους σε διάλογο.

Η όλη αντιπαράθεση ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ίδιου.

Το σχετικό βίντεο από σε σελίδα του υπ. Υγείας στο Facebook στις 30 Απριλίου:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...