287
«Μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα οι ασθενείς υπέφεραν από τους πόνους», αφηγείται γιατρός του Κ.Υ. | ilialive.gr

Ηλεία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση 37 ατόμων σε πανηγύρι

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2024, 21:41
«Μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα οι ασθενείς υπέφεραν από τους πόνους», αφηγείται γιατρός του Κ.Υ.
|ilialive.gr

Ηλεία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση 37 ατόμων σε πανηγύρι

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2024, 21:41

Σοβαρό περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα σε χωριό του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με 37 άτομα, κατά τα τοπικά Μέσα, να μεταφέρονται σε Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οπως μετέδωσε το patrisnews.com, κάτοικοι της Βουπρασίας εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης αμέσως μετά από την κατανάλωση βραστής προβατίνας, σε υπαίθριο γεύμα, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου.

Οι γιατροί που είδαν τους ασθενείς από το πανηγύρι –όπου παρευρέθηκαν περί τα 250 άτομα– διαπίστωσαν πως πράγματι επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση, η οποία πάντως αντιμετωπίστηκε, με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Κ.Υ. Σταύρος Λεβέντης δήλωσε στο ilialive.gr πως οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους. «Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια», αφηγήθηκε.

«Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή. Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα, υπέφεραν από τους πόνους», προσέθεσε ο κ. Λεβέντης.

Ο ίδιος θύμισε, δοθείσης της ευκαιρίας, ότι εάν οι συνθήκες μαγειρέματος ή και συντήρησης του κρέατος δεν είναι οι κατάλληλες, υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.

Ο ιερέας που διοργανώνει τη συνεστίαση στο χωριό, και του οποίου η σύζυγος φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στις προετοιμασίες του φαγητού, απολογήθηκε για το συμβάν.

«Ως εφημέριος ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη, ήταν μια άτυχη στιγμή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ιερέας, σε δηλώσεις του στον Alpha.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...