311
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην εμφάνισή του στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 | ERT/WebTV

Οικονόμου: Δεν θα μας κατηγορήσει κανείς αν οι εκλογές διεξαχθούν δυο-τρεις μήνες πριν

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 09:54
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην εμφάνισή του στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1
|ERT/WebTV

Οικονόμου: Δεν θα μας κατηγορήσει κανείς αν οι εκλογές διεξαχθούν δυο-τρεις μήνες πριν

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 09:54

Σε μία ακόμη δυσερμήνευτη –λόγω και της σχετικότητας του χρόνου– εκτίμηση σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εκλογές προχώρησε κυβερνητικό στέλεχος. Αυτή τη φορά ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Συνδέσεις», είπε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν «όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας», για να προσθέσει βέβαια ότι «δεν θα μας κατηγορήσει κανείς αν διεξαχθούν δυο-τρεις μήνες πριν».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε εξάλλου τη σημασία και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων που θα υπάρξουν, αν με την πρώτη δεν σχηματιστεί κυβέρνηση. «Είναι το ίδιο κρίσιμες, το ίδιο αποφασιστικές και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις», είπε, ενώ σε ό,τι αφορά την «επόμενη μέρα» των εκλογών και για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τις απαντήσεις τις δίνει ο λαός», επισημαίνοντας ότι η χώρα «χρειάζεται μια κυβέρνηση, συμπαγή αποτελεσματική, με κατανόηση της παγκόσμιας κατάστασης», όπως σήμερα διαθέτει.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «με την Ελληνική Λύση δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας».

«Η ΝΔ θα διεκδικήσει την εντολή καθαρής αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στόχος μας η αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι συνθήκες που ζούμε απαιτούν αποφάσεις γενναίες, που να ενσωματώνουν και να στοιχίζονται πίσω τους ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες» προσέθεσε, ενώ δήλωσε την αισιοδοξία του.

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις που να μη μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι –πολλώ δε μάλλον όταν θα τεθούν πολύ άμεσα τα διλήμματα στην εκλογική διαδικασία– ότι στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Κατά τα άλλα, και αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη γειτονική Αλβανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι εκτός από συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία, θα επισκεφθεί και χωριά όπου ζει η ελληνική μειονότητα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το θέμα των παρακολουθήσεων με κακόβουλα λογισμικά, ο κ. Οικονόμου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, όπου θα δώσει μια συνολική απάντηση «για όλο αυτό το θέμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...