216
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Ντουάιτ Αϊζενχάουερ» φωτογραφημένο στη Μεσόγειο | Michael R. Gendron/U.S. Navy via Getty Images

Το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» επιστρέφει στην Ερυθρά Θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2024, 19:45
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Ντουάιτ Αϊζενχάουερ» φωτογραφημένο στη Μεσόγειο
|Michael R. Gendron/U.S. Navy via Getty Images

Το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» επιστρέφει στην Ερυθρά Θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2024, 19:45

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Ντουάιτ Αϊζενχάουερ» επιστρέφει στην Ερυθρά Θάλασσα, δείγμα του ότι το Πεντάγωνο έχει λάβει τα μέτρα του – αυτό έγραψε σε σύντομο σχόλιό της η Corriere della Sera, διευκρινίζοντας ότι το γιγάντιο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ παρέμεινε αρκετές εβδομάδες στον Κόλπο της Σούδας, «στη βάση που παραδοσιακά αποτελεί στρατηγικό ορμητήριο για κάθε δραστηριότητα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, και όχι μόνο σε αυτήν».

Οι ναυτικοί, οι πιλότοι και «οι ειδικοί» του «Ντουάιτ Αϊζενχάουερ», συνέχισε το μιλανέζικο μέσο, «έκαναν ένα μικρό διάλειμμα στην Κρήτη, αλλά ξαναγυρίζουν στη Μέση Ανατολή». Οι Ιταλοί εξέφρασαν την άποψη ότι οι Αμερικανοί λογάριασαν πως η κρίση που προκάλεσαν στην παγκόσμια ναυτιλία οι επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης στα εμπορικά φορτηγά πλοία δεν επιτρέπει εφησυχασμό στο στρατόπεδο των Δυτικών.

Στο ίδιο σχόλιο η Corriere περιέλαβε και την είδηση ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε ένα νέο αναγνωριστικό drone στη βάση «Αλ Ντάφρα» των Εμιράτων. Το καινούργιο πτητικό μέσο «ονομάζεται ULTRA και επιτρέπει μακροχρόνιες περιπολίες επιτήρησης, ενώ προορίζεται να λειτουργήσει σε μια ολοένα και πιο περίπλοκη σκακιέρα».

Σε αυτήν την «περίπλοκη σκακιέρα», που προς το παρόν έχει πάρει ελεγχόμενη φωτιά, το Ισραήλ συνεχίζει τις κινήσεις του εναντίον στόχων ιρανικού ενδιαφέροντος. «Αναφέρθηκαν επιδρομές εναντίον θέσης του συριακού στρατού και εναντίον της βάσης ‘‘Αλ Νουτζάμπα’’, όπου στρατοπεδεύει σιιτική φατρία με πλοκάμια σε πολλές χώρες της περιοχής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...