311
|

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας – ζημιές σε σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 07:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14.40 23/08/2021

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας – ζημιές σε σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 07:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14.40 23/08/2021

Αλλη μία μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Εύβοια, αυτή τη φορά στο νότιο τμήμα της, στο Μαρμάρι, με τις φλόγες να έχουν ζώσει τα πρώτα σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας και παρ’ όλο που η Πολιτική Προστασία ήταν σε αυξημένη επιφυλακή, πήρε γρήγορα διαστάσεις (με κατοίκους της περιοχής να μιλούν ανοικτά για εμπρησμό).

«Εκαψαν τη βόρεια Εύβοια, τώρα ήρθε η σειρά μας», έλεγαν με απελπισία κατά την εκκένωση της περιοχής.

Αμεση ήταν η επέμβαση των εθελοντών του Μαρμαρίου για την κατάσβεση της κύριας εστίας, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιτόπου έσπευσαν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Η επιχείρηση των εναέριων μέσων όμως, δεν ήταν εύκολη λόγω του πυκνού καπνού που υψωνόταν πάνω από την περιοχή της φωτιάς και των ισχυρών ανέμων που ενισχύονταν περαιτέρω όσο προχωρούσε η ημέρα.

Κατόπιν σχετικής ειδοποίησης μέσω του 112 εκκενώθηκαν οι οικισμοί Κοκκίνη και Οικοδομικός Συνεταιρισμός Ιατρών, ενώ εντολή προληπτικής εκκένωσης δόθηκε και για το Μαρμάρι, που ειδικά αυτή την περίοδο υποδέχεται πλήθος παραθεριστών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας είναι οριοθετημένη. Συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 26 οχήματα. Περιοδικά επιχειρούν εννέα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.  

«Η φωτιά σβήστηκε, μπράβο στους εθελοντές του Μαρμαρίου που την “έπιασαν” αμέσως και στην Πυροσβεστική», δήλωσε στο protagon κάτοικος της περιοχής.

Υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων οι αρχές δεν επιτρέπουν ακόμη στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ζημιές έχουν υποστεί λίγες κατοικίες στον οικισμό Κοκκίνη.

Το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνέχιζαν να δίνουν μάχη  με τις αναζωπυρώσεις σε σημεία ωστόσο που είναι μακριά από σπίτια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...